Ymrarnas kvallottningar

US Open-kval! En svensk i huvudlottningen? Två? Fler blir det inte. Men både Elias och Mikael Ymer finns denna gång med i den främsta seedningsgruppen. Med andra ord, går man efter ranking ska båda två kvala in.

Fan! Mikael drog den stora niten. Chung kommer in med en ranking på 151 i världen efter att ha varit borta nästan hela säsongen men i grund och botten är han givetvis kvalets överlägset bästa spelare och Mikael får finna sig i att inte vara favorit på sin del, något han hade varit om han hade lottats mot någon av de andra 15 spelarna han kunde fått som seedad spelare på sin del.

Chung spelade i Rotterdam i februari. Sen långt skadeuppehåll och tillbaka för tre veckor sen då han direkt vann challengern i Chengdu. Riktigt svagt motstånd där dock. Han behövde knappt slå en spelare rankad bland de 200 bästa för att vinna. Veckan efter lämnade han wo i kvarten mot Sugita i Yokkaichi och efter det vidare till Vancouver förra veckan där han fick storstryk av Janvier i åttondelen. Att vinna en titel direkt när man kommer tillbaka kan låta bra, men motstånd där svagt som sagt, han slog japanerna Ito och Sugita för att vinna, inte så mycket begärt. Och sen en rätt vek förlust mot en spelare som inte är bra veckan som var. Han kommer ändå in med lite oklar nivå, Chung, så hoppet om avancemang ska ändå finnas för Ymer.

I övrigt bra lottning dock. Vilket i detta fall kanske är lite negativt. Det hade varit bättre om det varit fler bra spelare på den här delen så Chung kanske kunde åka ut innan han hann spela in sig. Men Ofner, Napolitano och Riffice, inga bra spelare. För Ymers del så är Kwiatkowski en lite halvlurig öppningsmotståndare medan motståndet i en eventuell andra runda är obefintligt.

Mycket talar för Ymer-Chung i kvalfinal men där är Chung förstås favorit, tyvärr.

Jag hoppas att ni inte var oroliga. Elias fick sin drömlottning den här gången också.

Duckworth är en mycket svag seedad spelare. En av de sämsta i fältet. Ilkel, Quiroz, Ward, Li, Trungelliti. Idel helt ofarliga spelare som Ymer måste vara riktigt dålig för att förlora mot på hardcourt. Det enda lilla hotet, förutom då han själv, han kan givetvis vara så dålig att han ryker mot någon av de svaga spelarna också. Elias är inte alls på samma sätt som Mikael en spelare som är för bra för ett sånt här kval utan har han en dålig vecka förlorar han mot vem som helst. Men hotet är Griekspoor som är en rätt kapabel spelare och han är nog på den övre halvan av det här kvalet rent nivåmässigt. Så där kan Ymer få det lite tufft men klarar han den, då tycker jag han bör klara av att kvala in.

Kvalet startar idag måndag med massor av matcher och Eurosport kommer till viss del sända. Med andra ord, det här ska vi ju kolla på.