Fortsatt tungt för Murray

Det är svårt att riktigt veta hur man ska se på det här. Förra veckan hängde han med Gasquet någorlunda. Gasquet som sen gick till semi i en mastersturnering samma vecka. Den här veckan spelade han nästan helt jämnt med en stadig topp-100-spelare. Det är inte som att han inte kan spela längre, Murray, men samtidigt, när börjar han få panik? Knappast redan. Men hur länge kan han vara såhär dålig utan att bli frustrerad? Det kommer garanterat komma en gräns kan jag säga, så någon gång måste han bli bättre. Kanske för mycket att hoppas på att det skulle vara bättre än såhär redan nu, jag är bara orolig över att det här är lite av den nivå han kan hålla numera. Att det inte kan bli så mycket på grund av de fysiska försämringarna. Men det är för dåligt att slå fast något om just nu, inget snack om den saken.

Jag tycker ju faktiskt att Sandgren är ganska bra. Och kanske att han just nu inte var någon idealisk spelare att möta för Murray utan att det kanske hade varit bättre att få möta någon lite större kluns som slår bort sig en del. För det ska sägas, Gasquet med all variation och Sandgren som är så bollsnål som han är, inte de motståndare som Murray hade valt, det är givet. Men samtidigt, när Murray inte slår Sandgren, visst känns det lite fel.

I övrigt ser det ju inte så dåligt på. Det är svårt att peka exakt på vad det är som gör att han inte vinner. Han slår till bollen hyfsat. Det är inte som att han inte kan röra sig överhuvudtaget. Det är mer som att precis allt i hans spel skruvats ner ett snäpp. Det är ingenting som är i närheten av att vara bra utan just nu är kan precis som Sandgren, en ganska stadig topp-100-spelare, inte mycket mer, och den nivån lär nog inte Murray vara så bekväm med framöver.

Vi får se. Det är orättvist att vara för negativt. Jag är nog mest bara orolig. Nu blir det vila för honom. Eller kanske snarare, träning. I en månad någonting. Han spelar inte US Open, varken singel eller dubbel. Nästa stopp för honom blir några turneringar i Kina efter US Open.