Ymer livesänds ikväll

Ni har koll på att Eurosport sänder från kvalet till US Open va? Nu är jag inte mycket för att göra gratisreklam för Eurosport. De har sina lite sämre sidor precis som sina goda, men de satsar onekligen på tennis vilket är roligt och att de numera till och med sänder från kvalen till Grand Slam-turneringarna, det är ju faktiskt rätt imponerande. Det är mer än man kan förvänta sig tycker jag.

Tyvärr visades inte Mikael Ymers kvalmatch igår. Kanske tur det. Det hade nog blivit en del infarkter för er del om ni kollat. Det var tre set, inte helt otippat, och på tal om infarkter så kom han tillbaka från de döda, åtminstone en gång. Kwiatkowski som han mötte hade ett knippe breakbollar fram till dubbelbreak i avgörande set, om det var 5-1 eller 5-2, jag minns inte, men Mikael slingrade sig och vann i avgörande tiebreak.

Men idag sänds Elias Ymers kvalmatch däremot. Tyvärr inte optimal tid. Han spelar en av de absolut sista matcherna idag och jag skulle säga någon gång runt midnatt som rimlig starttid.

Som jag skrev om häromdagen, Mikael har en skitlottning denna gång och lär få det svårt i kvalfinalen mot Chung. Noterbart dock, det kan mycket väl räcka för Mikael ändå. Om han går till final, vilket han kommer göra, han möter imorgon Bagnis som gillar hardcourt ungefär som vi vanliga människor gillar tandläkaren, så kommer han troligen vara med i alla lucky loser-lottningar som blir av och det brukar bli några stycken så rent statistiskt tror jag man kan räkna med Mikael i huvudturneringen om han bara slår Bagnis imorgon, vilket han måste göra. Elias kan däremot inte på samma sätt räkna med att komma in som lucky loser då han har lite fler spelare som är rankade före honom och kan tänkas förlora i sina kvalfinaler. Men Elias har istället en sjukt bra lottning och ska inte behöva bli stoppad. Det största hotet är faktiskt ikväll skulle jag säga när han möter Griekspoor som är en någorlunda bra spelare. Han är på den övre halvan av challengertouren, Griekspoor och behärskar hardcourt bra. Vi får se om Elias klarar det men favorit är han absolut.

Så ja, ni får väl plocka fram lämpliga preparat för att hålla er vakna, kaffe, energidryck och grejer för den här matchen vill man ju se, eller hur.

Tilläggas bör att jag tror det kommer vara Eurosport Player som gäller. I de vanliga tv kanalerna lär den inte sändas.