Vi minns förra årets US Open

Det blir lite som ett lotteri för min del när jag söker på US Open 2018 på Youtube. Det kan dyka upp lite vad som helst. Mitt minne är bra, men kort. Så att det var just förra året som Djokovic mötte Del Potro i finalen, jag vetefan om jag hade kommit på det i en frågesport. När jag däremot får veta det minns jag ju matchen och allt sånt, men det är som att min hjärna, som håller samtliga tennismatcher på i princip alla nivåer, de senaste två veckorna i perfekt minne börjar sen på något sätt komprimera äldre minnen mer och mer.

Ni minns säker mer, men jag tänkte att vi skulle återuppleva lite av det som hände förra året.

De 10 bästa poängen under turneringen.

Om det där faktiskt var de 10 bästa poängen, då kan det inte ha varit någon bra turnering direkt. Rullstolsdubbel ser kul ut för övrigt. Föredömligt god marginal över nätet på slagen där får man säga.

Finalen ska vi så klart titta till. Det jag minns mest från den matchen, som kanske inte syns på klippet, är hur Djokovic höll på att tappa kontrollen i andra set. Om Del Potro vunnit det setet hade det kunnat sluta precis hur som helst. Vi saknar Del Potro. Undrar om han ens kommer komma tillbaka…

Var tog Federer vägen då? Jo, det blev för varmt, och därför var han tvungen att slå ut med flit så att bollarna inte blev för långa och han blev för trött. Det var i alla fall hans egen berättelse om matchen mot Millman. Något av det märkligare jag sett, och hört.

Varför var inte Nadal i final? Det vanliga. Det är den här tiden på året som hans kropp och i synnerhet hans knän är slut och det är dags att påbörja vilan inför nästa säsong. Vi får se om det blir så i år och, jag tror att risken är skyhög även om det faktum att han vilade från Cincinnati kan tala lite för att det kan gå bättre den här gången. Men såhär var US Open 2018 i alla fall för Nadal.

Det var väl det jag kom att tänka på från förra årets turnering. Själva då, vad minns ni?