Vi vann lottningen

Nadal vann, men framför allt så vann vi som älskar tennis. Ur underhållningssynpunkt kunde det inte blivit bättre.

  • Djokovic-Medvedev i kvarten.
  • Djokovic-Federer i semi.
  • Nadal har en bra väg till finalen vilket för att det luktar drömfinal lång väg.

Den där kvartsfinalen lär ju bli av kan man säga. Wawrinka, absolut om han hade varit på Medvedevs del men att han på något sätt skulle vara i skick nog för att slå Djokovic, aldrig. Anderson slår inte heller Djokovic. Medvedev har en riktigt enkel väg fram till kvart. Så Djokovic får förbereda sig för att ta sig an Medvedev alltså.

Rätt bra väg för Federer för att hålla sin lottning. Sen hade han så klart hellre varit på Nadals halva men skönt att slippa alla de hot som han hade kunnat få på sin kvart.

Rättvist det här. Att Thiem kom på en del med flera bra spelare, så han kommer inte kunna promenera fram till en semifinal bara på sin seedning. I tredje rundan kan han mycket väl ryka mot Edmund men knappast innan dess. Tufft i åttondelsfinal sen, men bra chans där mot Monfils/Shapovalov/Felix. Han är väl ändå favorit till att nå kvarten men där ska det sen bli stryk. Riktigt getingbo på den andra åttondelen här nämligen. Tsitsipas, kanske möjligen Rublev, Kyrgios, och Bautista. Vilken klass där alltså. Utvecklingsbar lottning som synes för Kyrgios, men frågan är om han klarar av att koncentrera sig i så många matcher. Rejält obehaglig lottning direkt också. Johnson har spelat riktigt bra den här veckan i Winston Salem och är tydligt på gång igen och det passar Kyrgios otroligt dåligt att möta hemmaspelare.

Jättefin lottning för Nadal. Dels att han inte fick Federer på sin halva förstås men även att det är ont om rejäla hot här. Många lite enklare matcher också så han inte kommer behöva spendera alltför mycket tid på banan. Helt perfekt.

Vi kommer givetvis snacka mer om lottningen, mycket mer, under de dagar som är kvar till det att det drar igång på måndag. För nu ville jag bara ge er en snabbtitt här på kvällskvisten.