Inför tisdagen spel

På det igen bara! Hoppas dagens spel blir lika underhållande som gårdagens. Jag påminner er igen förresten. Skicka era mail med förslag om vad jag och Sladdis ska prata om i Hawkeye imorgon. Programmet blir alltid mycket bättre när ni bidrar. Hawkeye@bethard.com är adressen.

Eller blir det bättre idag? Möjligheterna för det finns nog allt.

Tsitsipas mot Rublev är ju en vettig start på dagen kan man säga. Tsitsipas bland de bästa i världen i år, Rublev slog Federer och Wawrinka efter varandra i Cincinnati. Två inbördes möten, men inget i en riktig match. Rublev vann på challengertouren 2017, Tsitsipas vann i knatteslutspelet förra året. Rublev ett år äldre och hade man frågat mig för ett par år sen vem av dem som skulle vara bäst i slutet av 2019 hade jag bara skrattat. Jag trodde att Rublev skulle vara topp-10 såhär dags och jag trodde högst måttligt på Tsitsipas. Tsitsipas är jämnare och mer pålitlig. Man vet vad man kommer få från honom idag. Men Rublevs kapacitet är oerhört hög och har han sin dag, då blir det åka av för Tsitsipas. Tsitsipas ändå klar favorit. Man kan utgå från att det är stor chans att det blir förhållandevis jämnt. Tsitsipas är då jättebra, Rublev inte så bra. Utan tvekan farlig öppningsmotståndare för Tsitsipas dock och hans form är inte precis den mest stabila. Det gäller för båda två att vara den som får komma på först för ingen av dem har försvaret för att kunna stå emot den andras offensiv.

Det spännande med matchen mellan Bautista och Kukushkin är väl det att ingen av dem har någon överskruv i slagen överhuvudtaget. Bollen kommer hela tiden snudda vid nätet. Bautista enormt mycket bättre så spännande lär det inte bli rent resultatmässigt.

Är Berrettini tillbaka i något slags vettigt skick? Han har varit skadad och dålig sen grässäsongen. Och Gasquet, var det så sjukt bra i Cincinnati? Och om det nu var det, kan han hålla dfen nivån verkligen? I grunden skulle jag säga att Berrettini är ganska klart bättre, så vi får väl se i vilket skick han är i helt enkelt. Borde passa Gasquet spelstilsmässigt i och för sig i och med att Berrettini gör väldigt lite med bollen och Gasquet därmed kommer få stå och trolla lite som han vill.

Sonego-Granollers känns ju inte så spännande. Den gamla tidens tråkiga spelare mot den nya tidens tråkiga spelare. Eller så gillar jag inte Sonego bara kanske. Jag tycker inte han verkar vara något trevlig alls. Tycker att Sonego har det klart bättre spelet och en vanlig dag ska han vinna men hur många gånger har inte Granollers vunnit matcher på sin sjukt fina inställning?

Delbonis inte bra på hardcourt. Popyrin har inte utvecklats som man hade kunnat tro efter Australian Open, men jag tycker att han ska vara rätt överlägsen Delbonis på hardcourt så ska bli Popyrin vidare där.

Fratangelo-Simon, nja, det lyfter inte riktigt i min värld. Kan nog bli ganska sömnigt med exakt samma malande dueller hela tiden. Inte så säker på att det kommer passa Simon särskilt bra. Han möter hellre spelare som slår lite hårdare än vad Fratangelo gör.

Svag form på Bublik som också är otroligt ojämn. Giraldo kvalade in men är numera knappt ens en stark spelare på challengertouren. Dessutom rätt grusspecialiserad sen han kom tillbaka efter att ha lagt av, Giraldo. Bublik ska verkligen vinna den matchen.

Blivit väldigt stor favorit på oddsen där, Thompson. Kanske lite tveksamt. Det kommer kämpas i den matchen, det är det man kan vara allra mest säker på. Två spelare som lever i princip enbart på att jobba hårt.

Andujar är oduglig på hardcourt. Ska vara fri väg för Edmund.

US Open, det är då Cilic ska vakna till. Han har varfit bra i Wimbledon också någon gång men de allra flesta av sina bästa turneringar har han gjort i US Open. Kom ihåg att han till och med vunnit den här turneringen. Lär inte hända den här gången av alla möjliga anledningar, som att han inte varit bra på hur länge som helst. Klizan rejält nere i skiten dock och lär inte kunna hota.

Kamke, minns ni honom? Han var inne ganska stadigt på atp-touren för fem år sen någonting men har sen dess tynat bort och ofta har det känts som att han lagt av. Men han tog sig igenom kvalet här vilket är bra gjort. Stor framgång för honom. Verdascos nivå har pendlat ruskigt mycket på sistone så en rätt intressant motståndare också för Kamke som har ett ganska tufft, flackt spel. Jag tror att Verdasco kan få slita.

Garcia-Lopez har rätt bra returer, spelar långt fram i banan och är bra på att hålla igång bollen. Faktiskt en spelartyp som skulle kunna hantera Isner ganska bra. Och Isner, var är hans form egentligen? Jag skulle inte spela Isner till 1,19 i alla fall, så mycket kan vi vara eniga om.

Pospisil fokuserar på två saker numera. 1, Att berätta för alla hur synd det är om honom för att han inte tjänar några pengar. 2, Att aldrig använda sin skyddade ranking om det inte är en Grand Slam-turnering. Han är en pajas, kort och gott. Khachanov kommer krossa honom.

På tal om skyddad ranking så har Stebe en sådan och det är därför han får vara med. Han var i final i Gstaad, vilket var otroligt märkligt. Men nu på hardcourt senaste veckorna har han varit totalt chanslös. Krajinovic lär inte ha några problem överhuvudtaget.

Behaglig motståndare för Thiem. Fabbiano har inga vapen överhuvudtaget och som jag ser det har han ingenting för att kunna böka till det för Thiem.

Zverev-Albot 1,46-2,95. Om man sagt det där i slutet av förra året hade man sagt att matchen garanterat var uppgjord. Zverev hade då stått i 1,15 någonting mot Albot. Men sen dess har Zverev tappat i stort sett allt utom sin serve, och Albot har gått från att ibland vara bra på challengertouren till att vara på den övre halvan av atp-touren. Det som talar för Zverev idag är hans överlägsna servekraft. Det som talar för Albot är att han klarar av att slå till bollen, Zverev gör det inte. Det ska bli otroligt intressant att se den matchen, för jag tror verkligen att Albot kommer vara rätt överlägsen när bollen är i spel. Sen är frågan hur mycket utväxling Zverev får på sin serve. Det kommer krävas ganska mycket av det slaget för att han ska vinna tror jag.

Ruud är en ganska defensiv spelare, passar Struff perfekt, och allt är upp till Struff i den matchen. En okej dag så vinner han.

Escobedo, minns ni honom då? För exakt två år sen var han i närheten av topp-50 på rankingen som 21-åring. Sen rasade allt, verkligen allt. Han tappade sitt spel fullständigt och har fått börja om från början och till och med nästan varit på väg ner på futuretouren. I år har han spelat på challengertouren där han blandat tidiga förluster med att gå långt och till och med vunnit en turnering. Klar höjning nu senaste månaderna i alla fall, och vi får se hur han kan stå sig nu när han får chansen med ett wildcard här. Chung krossade motståndet i kvalet och är nog på väg att komma i skick så vore märkligt om Escobedo hade någon chans. Lika gamla förresten, båda 96:or, precis som Elias Ymer.

Tsonga-Sandgren skulle kunna bli kul. Tsongas offensiv mot Sandgrens…ja, vad gör han egentligen. Motar boll är väl vad han gör. Tycker Tsonga känns allmänt väldigt fladdrig numera och stor risk att han ryker tror jag.

Copil är totalt nere i källaren nivåmässigt och det lär bli challengertouren för honom nästa säsong. Humbert inte heller i form, men han är mycket bättre än Copil och rejäl skräll om Copil vinner där tycker jag. Tycker båda två spelar väldigt fult, så ingen bra idé för mig att se matchen kanske.

Haase vann två matcher förra veckan men det räcker inte. Han har inte presterat ett skvatt i år och nu är hans ranking borta. 143:a i världen är den här veckan. Ovanligt att en spelare rasar på det sättet utan att vara skadad. Haase har tappat allt. Förutom i dubbel, där går han som tåget. Obehagligt för honom att möta Schwartzman. Det kommer bara vina i hörnen för Haase och jag tror han är chanslös.

Harris har varit skadad och väldigt dålig senaste veckorna. Gerasimov kvalade in på ett bra sätt och ska inte ha några större problem om inte Harris är rejält förbättrad till den här veckan. Men i grund och botten Harris lite bättre, så man ska väl ha ögonen öppna om han hittat tillbaka till spelet till idag.

Hoangs senaste turneringar är ingen rolig läsning om man tänker på honom som en topp-100-spelare, vilket han nästan är, han är rankad 104:a, Han torskade mot Nguyen och Galarneau i två challengers för några veckor sen. De är båda rankade 450 i världen. Inte så bra nej. Men jag tror det är lite så med Hoang. Han har ett otroligt svårt spel där kapaciteten är hög, men det finns heller i princip ingen botten för hur dåligt han kan spela. Mayer är också på väg totalt åt fel håll men tittar man på Hoangs senaste matcher ska nog Mayer ändå vinna.

Det stannade väl på nio raka torsk för Cecchinato innan Bublik gav upp förra veckan. Nu Laaksonen, som har ranking för att komma in här men verkligen inte spelstyrka. Cecchinato må vara totalt värdelös på hardcourt och har usel form, men jag tror faktiskt han slår Laaksonen ändå. Det borde passa honom perfekt spelstilsmässigt och som sagt, Laaksonen är inte bra.

Kovalik en annan spelare som har en sån där evighetsskyddad ranking. I fall som med honom blir det extra komiskt också då hans skyddade ranking baseras på typ den enda veckan han haft den höga rankingen. Han var inne på topp-100 med knapp marginal förra året, men har nästan alltid legat runt 150. Ändå kan han nu komma in i Grand Slam-turneringar på att han en gång, en kort tid, var topp-100. Hemskt system. Bedene har en dålig säsong, men lär ändå vara fullt tillräckligt bra för att vinna. Spelar för Slovenien nu igen förresten, Bedene. Han var kanske inte så mycket engelsman längre när de inte ville ha med honom i Davis Cup. Obegripligt det där hur man kan byta land fram och tillbaka som det passar i tennis. Undrar vilket land Lindell spelar för nu för tiden? Norge kanske, vem vet.

Ramos måste nypa sig lite i armen efter sommaren. Från att vara dödsdömd som atp-spelare och i princip redan nere på challengertouren hittade han en helt overklig formtopp och tog på ett par veckor sig upp till topp-50. Monfils? Ja, inte vet jag. Kanske skadad. Kanske bra. Kanske dålig. Kanske trött på livet. Kanske glad. Det är bara meningslöst att gissa.

Är det någon som är värd en skyddad ranking så är det Kokkinakis. Han är komiskt nog alltid skadad, men de få gånger han spelar är han också nästan alltid ganska bra. Jag förstår att han är favorit mot Ivashka som kvalade in. Tänk så bra han varit om han haft en kropp som höll ihop, Kokkinakis. Mest trolgit topp-20 vid det här laget.

Schnur fick sin ranking i den där atp-turneringen i New York som hade en total publik under veckan på 25 personer. Det var inga spelare där heller så Schnur kunde gå till final. Därför med här, men rent nivåmässigt max övre halvan på challengertouren, något som också visat sig senaste veckorna då han absolut inte dominerat på den nivån. Om Paire bara håller sig borta från större mentala härdsmältor vinner han.

Karlovic håller nog inte riktigt längre. Det blir väl ett par tiebreaks och han kan säkert knipa nåt men att han ska vinna hela matchen? Jag tror han är lite för dålig.

Kunde Federer så kan väl Nadal, kan man tänka, men nej, så är det inte. Nadal kan givetvis inte förlora mot en spelare som inte har något eget spel. Kommer Millman upp till fyra i ett set får han vara nöjd.

Och så avslutningen med Johnson-Kyrgios. Oddset på Kyrgios där har gått spikrakt neråt idag. Vet inte om någon sett honom träna eller nåt kanske. Och att han då kanske kämpat på träningen men nja, låter osannolikt. Johnson är troligen en av de absolut tråkigaste spelarna att möta. Inte bra för Kyrgios som har ganska så lätt för att bli uttråkad. Kvällsmatch med mycket publik som inte kommer vara på hans sida, inte bra för Kyrgios. Jag tror att han mycket väl kan förlora inatt.