Inför onsdagens spel

Då ska vi se, sa blinda Sara.

Skönt med lite färre matcher. Det går verkligen inte att hålla uppsikt över allt under de första speldagarna. 32 matcher per dag är för mycket.

Nishikori behövde knappt spela i första rundan då Trungelliti klev av tidigt. Nu nytt enkelt motstånd. Klahn har spelat väldigt lite i år och tveksamt om han överhuvudtaget håller för atp-spel rent nivåmässigt. Med tanke på alla skrällar igår ska man givetvis gardera sig men superskräll om det ens blir halvjämnt där.

Jag tror att Garin kan vara ett stort problem för De Minaur spelstilsmässigt. De Minaur är känslig för vilken sorts spelare han möter, och Garin skulle verkligen kunna vara en som inte passar honom. De Minaur är beroende av att hans motståndare slår bort sig. Det är egentligen allt som spelar någon roll. Motståndaren måste i någon mån vara osäker och helst också vara beredd att föra spelet. Garin är en spelare som i princip bara är säker och kämpar. De Minaur kommer därmed tvingas föra spelet, om nu Garin är smart nog, och inom den grenen är det bara att säga att De Minaur inte är bra. Han har inget bra offensivt spel. Hela hans styrka ligger inom kontring och försvar. De Minaur är en väldigt mycket bättre spelare än Garin trots att Garin är högre rankad och jättefördel av underlaget för De Minaur, men jag tror ändå han kan få det otroligt bökigt ikväll. Klar skrällchans skulle jag säga. Förutsätt då att Garin är smart nog och gör så lite som möjligt med bollen, tar så få risker som möjligt, och så vidare.

Dellien i andra omgången av US Open, nyp mig. Nypa sig själv kanske han själv också kommer behöva göra när han förlorar mot Medvedev i princip utan att vinna några gem alls.

Oddset på Evans är absolut ett av dagens bästa. Sjunkit lite nu, var 2,70 i morse, men fortfarande riktigt bra. Man kan liksom inte värdera Pouille efter hans ranking då hälften av hans poäng kommer från Australian Open. Tar man bort de poängen så är han rankad runt plats 70 och det jämfört med Evans som är runt 50, som sagt, oddset på Evans är bra. Sen har han sin absolut bästa förmåga i att vara bäst när det passar som bäst, Pouille. Det här är en sån situation där han tjänar mycket på att vara bra, så det är upplagt för en bra insats men jag är inte säker på att det hjälper. För mig är Evans den något bättre spelaren och även om Pouille kanske är lite favorit på den där grymma förmågan att prestera när det passar, vidöppet säger jag. Jag tror att Pouille kommer behöva vara rätt offensiv för att vinna idag. Låter han Evans ta för mycket initiativ vinner Evans.

Skrällchans också i Lopez-Nishioka. Nishioka borde kunna ha det lite svårt med att nå Lopez hårt vinklade servar. Det är viktigt med räckvidd när man möter starka servare och någon sådan har inte Nishioka. Sen känner jag också att Lopez med sitt maniska varierande skulle kunna förstöra spelet så pass att Nishioka kan missa lite. Vi får se. Intressant match i alla fall. Det är svårt att bli mer olika som spelare än vad dessa två är.

Det sägs att Federer hade lite problem med sitt spel i första omgången. Oroar lite. Dzumhur är i grund och botten totalt ofarlig för de bästa spelarna, men man ska ändå lägga till att om man är osäker, då är det jobbigt att möta Dzumhur då han spelar ganska bökigt och inte ger så mycket rytm. Lite på sin vakt kanske han ska vara, Federer, men i normala fall ändå ett väldigt enkelt motstånd för att vara i andra omgången av en Grand Slam.

Tur att inte Kudla-Lajovic och Kecmanovic-Lorenzi spelas någon timme senare. Då hade man varit helt chanslös på att hålla sig vaken.

5-0, ett förlorat set för Wawrinka mot Chardy, vilket är totalt i sin ordning. Mardröm spelstilsmässigt för Chardy som inte vill vara ute i hörnen överhuvudtaget. Mot Wawrinka är man ute i hörnen hela tiden. Wawrinka ska inte kunna förlora den matchen.

Lite intressant att Cuevas är favorit mot Majchrzak faktiskt. Ni som följer challengertouren, tror ni att Cuevas skulle vara en dominant spelare på hardcourt där om man kastade in honom där? Jag tror det inte. hans 4-9 i matchstatistik där antyder att det är just så. På atp-touren vinner han 40% av sina matcher på hardcourt. Han är en av de absolut mest grusspecialiserade spelarnas numera, Cuevas. Mot det ställer man Majchrzak, som varit just en dominant spelare på challengertouren på hardcourt. Oddsen är helt felaktiga där. Jag tror att Majchrzak är den bättre av de där två på hardcourt. Vi får se ikväll om jag har rätt.

Brooksby skulle vara väldigt nöjd med att ha kvalat in, och ska vara sjukt med med att ha slagit Berdych i första omgången. Berdych lägger av efter den här säsongen förresten. Det kändes nog ungefär lika dåligt som det såg ut i första omgången och det där, det går ju liksom inte att hålla på. Fin lottning för Basilashvili som slog Fucsovics i en jättelång match i första omgången. Hyfsat viktig var den matchen, för vinnaren skulle som synes få fri lejd till tredje rundan.

Barrere slog Norrie i skilje i första rundan och även om han nästan är topp-100 är detta hans största merit någonsin skulle jag säga, andra rundan i US Open. Inte mycket spets i honom som spelare, Barrere, och han kan omöjligtvis ha något att sätta emot Goffin.

Kan Berankis ha lite chans mot Carreno Busta? Kanske. Jag tycker alltid att Carreno Busta är en lite utsatt favorit då han inte har så mycket spel själv. Berankis är en spelare som är extremt beroende av att få driva på spelet. Det är därför han är snudd på oslagbar på challengertouren men aldrig håller på atp-touren. Men när han nu möter Carreno Busta som alltid lämnar över initiativet till motståndaren, Berankis kommer nog kunna stå och banka på bra. Jag tror det kan bli rätt jämnt där.

Opelka kan få problem med Köpfer. Tycker han är riktigt bra, Köpfer, och han är en rackare på att trycka upp tempot i bollandet. Opelka är inte den snabbaste spelaren och jag tror han kommer få det riktigt svårt att hänga med. Sen är inte Köpfer den allra bästa returneraren kanske och det ska väl spricka där, men det ska bli intressant att se. Även om Köpfer servar vekt tror jag att Opelka kommer få förhållandevis få chanser.

Londero kommer kämpa, men det kommer knappast bita. Samma typ av motstånd som i första omgången för Djokovic som nog är glad att han slipper Querrey idag.

Och så Coric-Dimitrov, båda två lite på dekis. Dimitrov totalt på dekis givetvis. Coric inte alls egentligen, men lite, lite på väg neråt i alla fall. Dimitrov fick mycket hjälp i första omgången när Seppi stod och bombade på och gav honom möjlighet att göra det enda han kan numera, Dimitrov, försvara sig. Om Coric är lite smart idag kommer han tvinga Dimitrov att göra allt själv med bollen och då blir det andra bollar. Rätt övertygad om att Coric vinner den matchen faktiskt.