Nästa steg?

När man säger att ”atp borde göra något åt Kyrgios uppförande” ställer jag alltid motfrågan, ”så, vem är atp?”. Atp är en organisation som ägs av tennisspelarna som spelar på touren. Det vill säga, ingen äger atp. Eller så äger alla atp. På precis samma sätt som att alla och ingen äger Coop. Det överlägset sämsta sättet att sköta något det där. Om det inte finns någon eller några som äger något finns det ingen som är intresserad av att det får bra och allt faller bara. Ett bra exempel på hur det fungerar inom atp är att Chris Kermode som var högsta hönset i några år, fick sparken av spelarna. Anledningen kan snabbt sammanfattas som att han försökte tjäna pengar åt organisationen snarare än att lisma för spelarna. Det är så det blir med den här typen av ägande. Alla som jobbar inom organisationen har sitt fokus på att behålla sina jobb och det gör man bäst genom att synas så lite som möjligt och aldrig stöka till det. Kort sagt, det finns ingen på atp som har något intresse av att göra något mot Kyrgios, för då blir det stormigt, ljus hamnar på den eller de personerna, och man riskerar att bli av med jobbet.

Men är det kanske såhär det ska lösa sig med Kyrgios? Att kollegorna börjar säga ifrån, och i förlängningen kanske håna honom, eller göra ännu värre saker. Jag håller det som sagt inte för otroligt att Kyrgios någon gång i framtiden kommer åka på stryk på en tennisbana.

Johnson var i morse i alla fall den första spelaren som öppet sa ifrån/förlöjligade Kyrgios på banan under match, och helt ärligt tror jag inte att Kyrgios kommer gilla sånt här, så kanske att det skulle kunna göra att han börjar sköta sig bättre. Jag har inte alltid varit så snäll mot Johnson. Jag gillar honom inte riktigt som spelare, men när jag förra sommaren skrev nedsättande saker om honom för att han grinade på banan stup i kvarten, jag skulle säga att det är en av ytterst få grejer jag skrivit som jag i efterhand kanske inte anser att jag borde ha skrivit, för jag håller helt enkelt inte med mig själv om åsikten. Men hur som helst, det här gjorde han bra, Johnson. Synd bara att Kyrgios inte hängde på så att det blev bråk. Johnson känns som en kille som kanske slogs en del i skolan, Kyrgios är nog rätt vek, så Kyrgios hade troligen åkt på stryk.