Inte så imponerande, Federer

Det där regnade bort. När man gick och la sig framåt mitt i natten trodde man väl ändå att spelet skulle komma igång på allvar som prognosen sett ut. Det såg ut som det skulle kunna bli ganska okej, men det blev i stort sett ingenting bortsett från det som skedde under tak.

För andra matchen i rad torskade Federer första set. 4-0 halkade han under med direkt. Börjar han bli trögstartad tro, gubben? Nja, det ska man nog inte tro, men han har verkligen inte imponerat hittills. han hade breakboll emot sig i första gemet i andra set också. Jag kommer dock inte säga att ”om Dzumhur tagit den vet man inte vad som hänt” för Federer hade då redan kontroll över matchbilden och Dzumhur är inte den som håller sin serve genom en match, eller ens ett set, så det hade inte spelat någon roll men bra, det var det inte från Federer. Inte i första set och inte i de andra seten heller. Den nivå han visat hittills kommer inte räcka någonstans överhuvudtaget i kampen med de bästa. Vi får hoppas att han bara är lite sömnig inledningsvis och snart kommer igen. Riktigt skönt för honom att de byggt tak i alla fall så han slipper spela idag som många andra på hans halva kommer göra. För de som hamnar i långa matcher idag kommer det bli en mardröm att behöva spela imorgon igen, särskilt som man kan få möta någon som vilat idag eller som får en kort match idag.

Londero fick till ett tiebreak mot Djokovic. Det är ju verkligen imponerande måste man säga. Men raka set för Djokovic så klart. Ont i armen dock för Djokovic. Det kanske kommer öppna upp sig lite i den här turneringen. Om Djokovic är 90% fräsch, då slår han inte Medvedev, Federer och Nadal på sex dagar.

Nishikori var inte bra överhuvudtaget mot Klahn och jag ska inte säga att han var illa ute, men det var nära att han var illa ute. Något gem till för Klahn på fel ställe och Nishikori hade kunnat hamna i en mardröm. Jag tycker han känns så vek, Nishikori. Kanske bara en känsla, men det känns alltid som att en skada, att hans spel faller ihop, eller något annat är i närheten. Nu vann han 3-1 i set och han är vidare till tredje rundan så man ska förstås inte klaga för mycket men jag vet inte. Det kanske är jag som bara har fel sätt att se på Nishikori. Jag har oftast sett honom som en stabil, stadig spelare som gör det han ska, varken mer eller mindre. Men så är det inte. Inte längre i alla fall.

Coric meddelade tidigt under dagen att han inte skulle komma till start mot Dimitrov. Hyfsat skönt för Dimitrov som befinner sig i en total rankingkris att få en friplats till tredje rundan. Coric hade inte så många poäng att försvara så ingen rankingkris för honom.

Och så dagens sista match. Köpfer slog Opelka i tre raka set och jag blir så väldigt imponerad. Och lite ledsen för hans skull att han är snart 26 år gammal. För han är verkligen en så bra spelare som nu kommer få alldeles för få år på sig att klättra uppåt. Han blir nu nästan topp-100 nu i alla fall och han kommer nog ha en rätt fin atp-karriär i några år men som sagt, många år bortslarvade på collegespel. Opelka är lite svag mentalt. Otroligt mycket medgångsspelare på honom. När han känner att han får utdelning på serven och har lite koll på sin motståndare, då kan han se hur bra ut som helst. När han märker att det går lite trögt och inte får sina enkla servegem sänks hans standard rejält och han tappar huvudet, framför allt i sin servare. Ju sämre det går, desto dummare och mer enkelspårigt servar han. Men kul med Köpfer tycker jag. Han är en duktig spelare som förtjänar framgång, om än lite för sent.

Mer än så blev det inte igår. Nu är emellertid Greta i New York, och klimatet vill då markera att hotet inte är bortblåst. Lite halvsvalt och småregnigt som igår, det går ju inte om man ska övertyga världens befolkning om att solen håller på att ramla ner. Idag blir det soligt och varmt i New York och vi kommer ha en fantastisk tennisdag framför oss. Om jag återkommer inför det? Ja.