Inför fredagens spel

Nej, ni får klara er med era egna tankar om gårdagens spel. Ibland skiter det sig, och då jag nu den här helgen är ute och fladdrar omkring lite, det kan skita sig. Man får prioritera och vet ni vad, det är alltid fan så mycket roligare att se fram emot något än vad det är att prata om något som redan hänt. Ta det som dagens lärdom. Därför hoppar vi över gårdagens spel, där alla högt seedade klarade sig och de seedade som rök var i flera fall inte ens favoriter. Bra det, vi har inte råd med att fler bra spelare försvinner för då kommer det inte bli så kul som det kan vara i slutet av turneringen.

Så, fredagens spel. Det ser ut ungefär såhär.

Det börjar bli bra matcher nu. De Minaur-Nishkori känns klart intressant. Inga inbördes möten vilket gör det extra intressant. Nishikori älskar att få föra spelet. Trots att han är en kontringsspelare i någon mån trivs han inte särskilt bra ute i hörnen och framför allt, han vill inte försvara sig. De Minaur avskyr att föra matcher och älskar att vara ut i hörnen. Det är upplagt för att båda två får spela exakt som de vill och det talar förstås för en mycket bra match. Någonstans ska det väl vara svårt för De Minaur att slå Nishikori i det spel Nishikori vill spela, men jag vet inte. Nishikori blir ibland frustrerad när han behöver slå för många slag för att avgöra poäng och han har trots allt ganska små marginaler i sina slag. Om De Minaur lyckas mura igen riktigt rejält kan det skrälla och jag skulle tycka det vore kul. För Nishikori, han är ganska oimponerande för att vara sjua i världen, eller hur?

Jag litar inte på Federer. Han brukar se bättre ut än han gjort i sina första två matcher. Nu möter han för första gången ett någorlunda tufft motstånd och det ska bli intressant att se om han kan höja sig lite så han vinner enkelt idag. Evans är inte en spelare som i grunden har något spel för att höja sig och slå en av de bästa. Han är väldigt beroende av att få attackera och föra matcherna. När han möter någon som är för bra får han oftast inte det och då blir han ganska vek. Samtidigt hatar Federer förstås att försvara sig och Evans kommer göra allt för att ta alla initiativ att attackera som han kan. Faktiskt relativt liknande spelartyper. Båda två har mycket bättre forehand än backhand och båda två är 90% attack och 10% annat. Lite ovärdigt att jämföra kanske. Federer är bättre på allt, inklusive att han har en av världens bästa servar, Evans har en svaghet där, men de försöker ändå göra ungefär samma sak. De möttes i Australian Open i år. Tiebreak i de två första seten. Evans var alltså inte borta alls. Federer var bra i Australian Open. Frågan är om han är lika bra i den här turneringen.

Carreno Busta-Goffin försvinner ju lite i konkurrensen får man säga. Men givetvis, bra match. Ett inbördes möte, 2013, Carreno Busta vann då, men det var grus och Goffin var 22 år. Jag minns inte hur bra de egentligen var då. Men det man kan säga om spelstilarna är att det borde passa Goffin bra. Carreno Busta slår bara tillbaka, attackerar aldrig, vilket gör att Goffin lite grann kommer kunna stå och vänta på rätt lägen att avgöra och det är han väldigt duktig på. Jag tror Goffin.

Otroligt vilken fribiljett tillbaka upp på rankingen han kan få här, Dimitrov. Lite halvt krampaktig vinst mot Seppi. Sen skulle det ta stopp mot Coric men Coric lämnade walkover och nu en riktig magilottning här i form av Majchrzak som slog Cuevas med darr på ribban igår. Jag är absolut inte säker på att Dimitrov klarar detta dock. Är han så mycket bättre än sin ranking? Jag är inte så övertygad om det. Dessutom stor risk att han kommer bli nervös av vilken sjuk möjlighet han har här. Majchrzak kom in som lucky loser, har noll att förlora, och är en rätt bra spelare. Kvalitetsmässigt en rätt svag match för att vara så långt fram i en sån här turnering men intressant sett till vilken möjlighet det är för båda två.

Lorenzi. Jösses. Det skulle inte varit möjligt att han vann sin match igår, men det var det tydligen, och nu är han här. Tur att jag inte spelar. Då hade jag antagligen spelat mer på Wawrinka i den matchen än vad som är hälsosamt för någon kroppsdel. Wawrinka är vidare.

Kul att Köpfer åtminstone får chansen att ta sig ett steg till, för Basilashvili är ju knappast någon omöjlighet. Var otroligt illa ute igår, Basilashvili. Brooksby var set och break upp innan han föll ihop och Basilashvili kunde vända enkelt. Som nästan alltid för Basilashvili. En bra dag vinner han. Han har det svårare spelet och är lite bättre än Köpfer. Det kommer heller inte bli några konstigheter spelstilsmässigt. Det blir en ganska ren match där den bättre vinner. Gäller att Basilashvili är på sin vakt dock. Han har inte mycket till försvar och Köpfer är en hejare på att driva runt sin motståndare. Basilashvili måste vara beredd att ta initiativen när lägen bjuds.

Nattmatcherna inte mycket att hurra över kanske. Allt handlar om Djokovic är frisk eller inte. Hans uttalanden igår om att han funderade på att avbryta matchen i andra omgången, det låter ju inte så jättepositivt kanske. Men spelar han bara på, skadad eller inte, så slår han så klart Kudla enkelt. Vänsterarmen, och det ska tydligen göra ont när han kastar upp bollen i serven. Märkligt. Men kanske inte så skönt ändå.

Samma sak i den andra nattmatchen. Alla tror att Medvedev är skadad, och det är han väl, eller? Han har matchat overkligt hårt på senare tid och man har blivit förvånad över att han tålt det. Men kanske gjorde han inte det, och kanske är det nu det spricker. Åtminstone tror de flesta att han inte är i närheten av fräsch för kolla oddsen. Det är 1,10 på honom mot Lopez om det inte finns någon oro kring hans fysik.