De stora matcherna närmar sig

De sköter sig på den övre halvan av lottningen. Lika mycket som de inte sköter sig på den undre halvan, på den övre halvan levererar favoriterna.

Det var show mellan Medvedev och Lopez, och Medvedev ser inte alltför skadad ut va? Däremot stökig. Han bråkade med lite allt och alla under matchen.

Federer bråkade också, men först på presskonferensen efter matchen där han berättade hur trött han är på ”allt” skitsnack kring honom om att han skulle få fördelar framför andra spelare gällande spelprogram och annat. Jag förstår att det är svårt att behålla en anknytning till verkligheten när man är en av världens största idrottsmän men han kanske borde försöka i alla fall. Att säga att han inte får såna fördelar, det vore som att, ja jag vet inte, hävda att han är starkare mentalt än Djokovic kanske, eller att påstå att jorden är platt. Ni förstår kanske. Spelmässigt gick det väldigt enkelt dock. Evans blir så himla tunn i såna här matchen.

Djokovic simulerar lite va? Jag tror verkligen inte att han har så våldsamt ont. Kanske är så att hjälte-Novak är tillbaka, vad vet jag. Omöjligt att utläsa något av matchen mot Kudla dock. Kudla är ju liksom inte så bra.

Jag tror det blev lite för jobbigt för Nishikori att möta någon som är så överlägsen fysiskt som De Minaur är. Han är en medgångsspelare, Nishikori. När det flyter, då får han fram allt han kan och han kan se otroligt säker ut men De Minaur var förberedd taktiskt, flyttade runt Nishikori så mycket som han kunde och såg till att Nishikori inte fick stå och bomba på från mitten av banan. Jag tycker verkligen att Nishikori känns som en väldigt tveksam topp-10-spelare numera. Jag tror han är på väg bort därifrån och att han sen kommer få svårt att ta sig tillbaka.

Det var de fyra viktiga matcherna från fredagen kan man vill kalla det. I övrigt säkra favoritvinster. Goffin slog Carreno Busta i jämna men raka set. Eller ja, svårt att kalla Köpfer för en favorit mot Basilashvili kanske, men han är verkligen slagit igenom i den här turneringen, Köpfer, och Basilashvili, han är förstås inte en topp-20-spelare spelstyrkemässigt. Så måttligt förvånande och kul med Köpfer. Wawrinka spelade två tiebreaks mot Lorenzi. För dåligt. Men raka set i alla fall. Och Dimitrov levererade. Jämna men raka set mot Majchrzak.