Inför måndagens kvällsmatcher

Jag tycker det är tråkigt att Djokovic är borta. Man vill ha den bästa spelaren med när det ska avgöras, men samtidigt så gör det verkligen allt lite mer intressant. För nu kan de andra på allvar börja få upp vittring på titeln.

18:30 Berrettini-Rublev 3,00-1,46 Bethard

Är Rublev så fruktansvärt bra alltså? Han är väl det kanske. Men jag tycker verkligen han är för stor favorit på oddsen här. Man ska se upp med Berrettini.

De har tagit lite olika vägar till att mötas i en såhär pass stor match. Rublev supertalang, ett år yngre än Berrettini, som var på väg mot toppen för flera år sen. Därefter mest skadad, men nu åter på väg mot toppen. Berrettini ite överhuvudtaget supertalang på samma sätt utan trots att han är ett år äldre än Rublev, när han spelade på challengertouren samtidigt som Rublev var på väg mot toppen för några år sen sa prognosen att Berrettini kanske når atp-touren en dag. Men sen otrolig utveckling på Berrettini senaste två säsongerna och som synes, han är just nu rankad klart bättre än Rublev.

Inget snack om att Rublev har högre kapacitet. Berrettini har inte kapaciteten som sin bästa sidan utan han är snarare otroligt jämn och stabil. Rublev varken jämn eller stabil utan snarare rätt vild. Kommer ni ihåg veckorna efter hans finalplats i Hamburg? Han torskade mot Polmans och Gojowczyk i kval de veckorna. Det är inga superspelare direkt. Så det kan fortfarande komma lite vad som helst från Rublev. Under en och samma månad torskade han mot Polmans, som inte håller på challengertouren, och slog Federer. När det är så ska man kanske titta lite på om man kan bli lite jämnare.

Rublev är bättre, när han spelar bra. Då har inte Berrettini det som krävs för att stå emot. Så frågan är helt enkelt hur bra Rublev kommer spela. Det är svårt att veta, det vet knappast ens han själv, men det man kan fundera på är hur Berrettini kan påverka det. Han är otroligt noggrann, Berrettini. Han har sällan några bra eller dåliga perioder under matchen. Han gör samma sak hela tiden och han ger inte bort något. Jag tror att det kan passa Rublev lite halvdåligt. Jag tror det finns en klar risk för att Rublev kommer börja panga lite väl nära linjerna när han märker att han inte få något gratis och klar skrällchans för Berrettini skulle jag säga.

Grym match oavsett vilket. Den här ska vi se.

19:30 Zverev-Schwartzman 1,90-2,05 Bethard

Mycket fin match det här också. Ikväll blir det till att ställa fram extrateven. Eller nåja, så gamla är vi inte ändå va? Vi kan nog allt plocka fram en surfplatta eller något sånt istället.

Jag tror att Zverev vinner, räcker det då?

Det räcker så klart inte.

Det är ändå intressant med Zverev. Nej, han är inte så vansinnigt bra. Han bollar rätt vekt, han har ingen offensiv, han rör sig ganska dåligt för att vara en defensiv spelare. Men när det gäller allt det där, då bedömer man honom kring om han ska vara en av världens bästa spelare eller inte. Som det är nu är han absolut inte en av världens bästa spelare. Man ska snarare jämföra honom med spelarna som kämpar för att vara topp-10 för det är där han är just nu och då, ja men då funkar ju den här spelstilen. Att ha en jäkla bra serve och i övrigt mest hålla igång spelet. Det finns flera såna spelare och om Zverev nu vill vara en sån spelare, då är han ju bra på det.

Är Schwartzman någon sån där spelare som är på gränsen till topp-10 då? Jag tycker ju inte det, och därmed tycker jag att Zverev trots allt är den bättre av de här två, det är det jag försöker få fram.

Jag tycker också att det här ser rätt bra ut för Zverev spelstilsmässigt.

Han har en serve, Schwartzman har ingen serve. Det gör att Schwartzman har all press på sig när bollen är i spel. Han kommer behöva vara väldigt överlägsen då, och jag vet inte. Bättre kommer han vara, men Zverev kommer göra det bökigt för honom med sitt motande och nej, jag tror att Zverevs serve blir helt avgörande. Schwartzman har inte räckvidden heller så jag tror han kommer få det ganska tufft att få bollen i spel när han returnerar.

Det är kvällsmatcherna det där. Vi tar nattmatcherna i ett eget inlägg. Jag kan ju liksom inte servera er allt på ett fat bara sådär. Det går inte. Ni får allt titta in en gång till idag.