Inför Federer-Dimitrov

Då ska vi se. Chansen att jag kommer vara uppe och se den här är försvinnande liten. Mestadels för att jag verkligen inte kan se hur det ens ska bli kamp. Men jag gissar att många av er ska ställa klockan, och ni ska givetvis få med er några ord på vägen.

02:30 Federer-Dimitrov 1,08-10 Bethard

Ja du, Grigor lille. Hur hade du tänkt dig lösa det här då? Jag skulle faktiskt gärna höra honom svara på den frågan. Om han ens har någon plan? Eller åtminstone idé för hur det här ska gå vägen. Jag tror det knappt. Han är inte direkt världens smartaste tennisspelare, hans mindervärdeskomplex gentemot Federer är som…ja, jag vet inte. Jag hittar inte ens någon jämförelse som är i närheten av att beskriva det. Det är som om de som tror på gud skulle ha gud på andra sidan nätet någonting kanske. Och då tror jag någonstans att de flesta skulle darra lite. Jag skulle nog också bli lite konfunderad faktiskt. Undrar hur han är på tennis egentligen. Troligen sämre än Federer i alla fall. Känns ganska kompatibel för att fuska faktiskt, gud. Han är ju van vid att bestämma liksom, sägs det.

Nåväl, han kan kanske behöva lite hjälp av gud inatt, Dimitrov. För som sagt, jag har inget bra svar på vad han ska göra.

Han har blivit en rätt defensiv spelare, Dimitrov. I början av sin karriär var han verkligen en kopia av Federer där han attackerade en del och hade stor variation. Nu är det mest försvar och en del veka, fel valda nätattacker när han blir för nervös som gäller.

Försvarsspelare mot Federer på hardcourt, det går givetvis inte. Precis som att det inte går att bolla ut Nadal eller kontra ut Djokovic går det inte att försvara sig till vinst mot Federer. Om man inte är någon av de andra tre stora förstås. Alla andra spelare får nöja sig med att det inte går att slå dem om de får spela sitt eget spel, förutsatt att de inte sänker sig själva. Så att spela sitt eget spel inatt, det är inte att rekommendera för Dimitrov. Då kommer det bara vina i hörnen för honom och han är absolut inte ett så bra försvar att han ens kan vara i närheten av att stå emot Federers attacker.

Kan han prova något annat då?

Jag tror inte han har så mycket annat faktiskt. Han har inget vapen överhuvudtaget utan är hyfsad på det mesta, så han har inte det där som vissa spelare har chansen att göra, att ligga på eller över gränsen för vad de egentligen klarar. Att sätta allt på ett kort. Han har inget kort som är bra nog för att det ens ska vara värt att satsa på.

Som ni hör, jag tror att Dimitrov är rätt chanslös. Det finns absolut ingenting som talar för honom, mer då än att det kan hända ologiska saker i tennis ibland. andujar var i åttondelen i den här turneringen. Kan det hända, då kan allt hända. Det var väldigt många fler gånger pengarna på att Andujar skulle nå åttondelen än de 10 gånger det är på Dimitrov att vinna den här matchen.

Federer har gjort plattmatcher tidigare, och det har hänt oftare och oftare på senare år. Tsitsipas i Australian Open i år, exempelvis. Och Millman i US Open förra året förstås. Men jag kan verkligen inte se varför det skulle hända inatt. Han ska inte ens behöva vara nervös, Federer. Han behöver bara gå ut och prestera en halvtaskig match så vinner han, mer än så behövs absolut inte.