Inför Medvedev-Wawrinka

Jag hade ju lovat er att jag skulle vara med er under hela den här veckan. Vi får väl se om det blir så. Det är inte bra när en hypokondrisk person som mig drabbas av kraftig yrsel och sen inte lyckas få bli undersökt under hela dagen. Det verkar som att sjukvården i landet är nedlagd. Jag behöver en privatläkare. Kontakta mig med fördel kring det så kanske jag överlever ett tag till.

Men nåja, det är tennis ikväll. Tennis är vansinnigt viktigt. Och när jag nu ändå känner mig lite bättre till mods, nu införsnackar vi knällens kvartsfinal. Den på papperet mest intressanta.

19:30 Medvedev-Wawrinka 2,20-1,80 Bethard

Ganska svårläst match faktiskt. Ett inbördes möte bara. På gräs 2017. Helt ointressant alltså. Wawrinka är oduglig på gräs, Medvedev bra på gräs, så det var ju inte så rättvist.

När man ska skriva inför Wawrinkamatcher kommer man nästan alltid fram till att han har lätt för motståndaren. Utom Federer då, men det har inte precis med några spelstilar att göra. Han vågar ju inte slå Federer riktigt. Eller vill inte. Vad vet jag. Men nästan alla andra, det känns som att Wawrinka har lätt för i princip alla motståndare då han har ett spelsätt som gör att det i väldigt stor utsträckning blir på hans villkor som matcher spelas.

Så också här?

Lite så är det ju. Medvedev är inte superoffensiv på något sätt och även om han har verktygen för att variera, egentligen vill han mest bara försvara sig. Så Wawrinka kommer i ganska stor utsträckning få stå och bomba på som han vill från baslinjen. Medvedev spelar inte jättelångt fram i banan så Wawrinkas vinkelslag kommer bita.

Jag tycker det ska passa Wawrinka, och jag tycker också man måste ha i bakhuvudet att Medvedev haft lite fysikproblem hittills under turneringen. När man väl börjar få kramp och sånt skit, då brukar det oftast inte gå åt rätt håll.

Så, jag tycker att Wawrinka är favorit och tror att han vinner?

Jag skulle säga nej.

För det finns en rätt viktig aspekt till och det är att jag tycker att Medvedev för närvarande är en ganska mycket bättre spelare än Wawrinka. Man ska ha största respekt för Wawrinkas förmåga att höja sig i Grand Slam-turneringar, men snälla nån. Medvedev vann Cincinnati och var veckan innan det utan tvekan världens fjärde bästa spelare. När var Wawrinka senast på den nivån? Det var inte igår direkt om man säger så.

Sen är han en listig rackare också, Medvedev. Han kan verka lite enkelspårig ibland, men då är det oftast så att han inte behöver göra något annat än det han gör. Han vinner ju. Nu när han blir pressad tror jag möjligheten är stor att han kommer lyckas plocka fram lite mer variation, lite mer offensiv, och göra det lite allmänt bökigt för Wawrinka. Jag tror det är precis det som krävs, för om Wawrinka inte får spela som han vill och därmed inte spelar sin bästa tennis, då tror jag som sagt att Medvedev är ganska klart bättre.

Inte ofta faktiskt som jag är så osäker på hur det kommer se ut och det gör givetvis det hela så mycket mer intressant. Den här ska vi inte missa. Jag får försöka hitta helt rätt position och sen hålla den positionen så teven inte börjar snurra.

Mycket nöje mina vänner, och titta tillbaka om en liten stund för min text inför nattens match.