Inför Monfils-Berrettini

19:30 Monfils-Berrettini 1,57-2,65 Bethard

Vore lite intressant faktiskt att veta vem ni hejar på här. Är det självklart att heja på Monfils eller har ni fått upp ögonen för Berrettini ännu?

Man får väl börja med att slå fast att det är nog svårt att imponera så mycket mer än vad Berrettini gjorde mot Rublev. Jag vidhåller att det var hans bästa match någonsin. Och Monfils, vad mer skulle han göra än att knappt släppa gem till Andujar. Även tidigare under turneringen riktigt bra från båda, och gemensamt också att båda lyckats ducka de tuffaste motståndarna på sin kvart.

Inga inbördes möten och jag kan väl erkänna att jag gärna hade haft några matcher att luta mig mot för det känns rätt lurigt att veta hur det ska se ut.

Hur beskriver vi Berrettinis spelstil egentligen? Är han en Murray, en Djokovic, något annat? Lite oklart faktiskt. Han känns som något lite eget. Han kan lite av det mesta. Så kanske är det Djokovic då, men Berrettini står klart närmare baslinjen och är mer av en kontringsspelare. Han kanske är Nishikori.

Det jag försöker göra är att hitta hur han ska funka mot Monfils, för det är rätt speciellt att möta Monfils. Man får inte så mycket tempo mot sig, och frågan är hur Berrettini hanterar det. Han tål högt tempo, det har vi sett många gånger nu och mot Rublev, det var sjukt tempo i den matchen. Riktigt lika bra är han inte på att sätta egen fart på bollen, Berrettini och frågan är hur han kommer göra här. Om han kommer försöka driva på, eller om han kommer stå och dutta och tvinga Monfils att ta initiativ, för det kan han också.

Det man helt säkert kan slå fast är att Berrettini är en klart smartare spelare än Monfils. Det kan betyda en hel del här. Samtidigt är det just det där, mot Monfils ska man ju helst kunna utnyttja att han är så pass defensiv med att kunna slå igenom honom. Har Berrettini verkligen den defensiven? Jag är inte övertygad.

Jag tror att Berrettini gör bäst i att vara lite försiktig ikväll. Inte slå bort sig i onödan. Och tvinga Monfils att gå lite utanför det han helst vill göra.

Monfils då?

Som sagt, han är ingen vidare smart tennisspelare. Han kommer göra det han alltid gör och hoppas att det räcker.

Monfils har varit i semi i både US Open och French Open. Så det är inte hans största match i karriären men givetvis en av de största. För Berrettini är det här den överlägset största matchen hittills, så lite fördel Monfils där av att han har lite mer rutin men Berrettini verkar å andra sidan ha ett fullständigt betongpsyke så det spelar nog inte så stor roll.

Vad tror jag då?

Det jag kan säga är väl att jag tycker att Monfils är på tok för stor favorit på oddsen. Lite favorit är han nog, men väldigt marginellt. Berrettini var så sjukt bra i förra matchen att han måste hållas väldigt högt. Vi får se. Men min känsla säger Berrettini lite grann och någonstans hoppas jag nog lite på honom också. Ingen aning om varför. Jag gillar ju Monfils hur mycket som helst.

Äh, det här blev mest svammel. Berätta gärna vem ni håller på och vem ni tror på i kommentarerna.