Inför Nadal-Schwartzman

02:30 Nadal-Schwartzman 1,07-12,25 Bethard

Oddset på Schwartzman har gått rakt ner idag. Allt är relativt förstås men från 14 gånger i morse ner mot 12 gånger nu. Anledning? Jag tror det är så enkelt som väderprognosen. Det ser väldigt soligt ut nu när jag sitter med tjejornas match framför mig, men det ska börja regna i New York klockan 14 lokal tid och sen småregna i flera timmar. Den kommer troligen spelas under tak den här matchen och även om det i princip inte spelar någon roll på en såhär stor arena, Nadals facit inomhus är totalt sett rätt uselt, så någonting kan det betyda. Schwartzman ingen inomhusspecialist direkt heller, men förhållandevis värre för Nadal. Sen om Nadal är så dålig inomhus eller om det mer handlar om att inomhusturneringarna till största del spelas i slutet av säsongen när han antingen är sliten eller skada, det kan väl diskuteras men jag tror snarare på det senare.

7-0. Vi minns matchen i Franska Öppna förra året när Nadal kanske räddades av ett regnavbrott. Schwartzman har tagit ett par set i andra matcher också men totalt sett ganska enkelt för Nadal och senast total slakt i Indian Wells i år. Underlaget där inte till någon hjälp för Schwartzman i och för sig, så kanske inte att man ska dra för stora växlar på den.

Schwartzman är mycket sämre än Nadal. Det är naturligtvis en självklarhet, men jag tycker också att det passar honom rätt dåligt spelstilsmässigt detta. Mycket som är enkelt här tydligen men ganska enkelt att förklara varför det är så också. Schwartzman är väldigt kort, och trivs inte heller med att spela bollen från alltför höga lägen. Det är ingen bra kombination när man möter Nadal som även om han spelar mycket mer flackt nu än tidigare under sin karriär, hans bollar studsar ofta fortfarande rätt högt och Schwartzman kan inte göra mycket annat än att försöka möta dem på uppstuds och det är inte det lättaste.

Man ska väl kanske inte låta för säker efter att Federer torskat mot Dimitrov natten som var men jag tycker det här vore en ännu större skräll om Schwartzman vinner.