Nadal trummar på

Det blir ju lite orättvist mot Nadal på något vis eller vad säger ni? Vad ska han göra liksom? Han möter helt okej motståndare, och han bara slår dem. Det känns ju kanske inte som att det är hans fel att Djokovic och Federer försvunnit. Men samtidigt, det är väl inte riktigt första gången som han gör sina absolut bästa turneringar när de största konkurrenterna faller ifrån. Min fru anklagar mig alltid för att jag växer av andras olycka. Det låter inte som någon vidare positiv egenskap, men jag ska väl inte förneka det helt och hållet. Visst kan man ändå känna att man själv mår lite bättre, och har det lite bättre, när det går precis sådär lagom dåligt för någon annan? Det får inte gå för dåligt, för då tycker man ju synd om personen, men sådär lagom. Att någon behöver jobba lite för mycket, ha lite ont i tanden, eller har problem med sin forehand. Medan det ändå går helt okej för en själv. Då mår man. Medan när det är tvärtom. När ens bästis håller på att skära ut miljoner ur sitt företag, när någon skickar lite sådär för lyckliga bilder från semesterresan eller, ja, ni förstår. Du känns ju allt lite mer jobbigt.

Jag tror att Nadal också är lite sådär. När Djokovic och Federer har problem, då växer han, och att han varit så väldigt stabil och fin i just den här turneringen, jag tror inte att det bara är slump i alla fall.

Det är ju ganska starkt det där. Och det är rätt unikt för Nadal. Han tappar 5-1 till 5-5 i andra. Panikkänslomätaren skulle gå i topp hos många andra. Men Nadal, han bara kör vidare, och några minuter senare har han vunnit två raka gem, knutit näven, och avgjort matchen. Det är bra att vara en mental robot ibland. Det här var en sån situation.

Schwartzman är fantastisk. Som han kan spela. Jag vet inte om det är elakt eller ett sätt att hylla honom men det är så himla fantastiskt att man kan vara så bra som han är på tennis när man är så kort. Det är en sån extrem nackdel och ändå är han nästan lika bra som de bästa. Det är fantastiskt. Han är en stor liten spelare.

Det var den sista kvarten. Hur ser egentligen oddsen ut inför semifinalerna då? Är allt klappat och klart?

Det finns ett tydligt fel här i oddsen från Bethard och det är att Dimitrov och Medvedev inte kan vara nära varandra i odds eftersom Medvedev kan vinna, Dimitrov kan inte vinna. Deras match imorgon kommer avgöras av om Medvedev är frisk eller inte. Om han inte är skadad kommer han krossa Dimitrov och om han är skadad så kommer han ge upp och förlora. Så Dimitrov kan gå till final, men han kan aldrig slå Nadal där. Så i så fall måste Nadal förlora mot Berrettini och det är ju inte supertroligt. Så den enda förutom Nadal som kan vinna är Medvedev och därmed är det helt orimligt att han och Dimitrov är nära varandra i odds.