Inför Medvedev-Dimitrov

22:00 Medvedev-Dimitrov 1,55-2,70 Bethard

Sällan har väl en match varit så ointressant att försnacka, eller vad säger ni?

Det finns två möjliga scenarior.

1, Medvedevs kropp är hel och han slaktar Dimitrov fullständigt.

2, Medvedevs kropp är trasig och han är chanslös.

Så, frågor på det?

Jag tycker verkligen att det är så enkelt, men vi får väl prata lite mer om matchen ändå.

Dimitrov är 78 i världen och det har inte handlat om skador. Det har handlat om att han varit värdelös länge. Sen är han en spelare med kapacitet och nu när han gjort några bra matcher ska man givetvis har respekt för det men viktigt här. Dimitrov har aldrig. Inte när han slog Federer häromdagen. Inte när han vann en mastersturnering för några år sen. Inte när han var i semi i Australian Open och pressade Nadal. Inte när han var rankad trea i världen. Han har aldrig varit så bra som Medvedev är nu, och han är det verkligen inte just nu. Han är inte ens nära Medvedev i spelstyrka. Det är ingen förutom då de tre bästa. De är fortfarande lite bättre, men ingen annan är nära Medvedev, och ingen har varit närmare de bästa på 10 år än vad Medvedev är.

Så, om Medvedev är frisk är Dimitrov chanslös av den enkla anledningen att han inte är bra nog, så allt handlar om Medvedevs fysiska status.

Två rätt allround spelare får man säga. Dimitrovs problem är att Medvedev är bättre på allt.

Medvedev servar mycket bättre.

Medvedev returnerar lite bättre.

Medvedev har bättre forehand.

Medvedev har bättre backhand.

Medvedev har giftigare attacker.

Medvedev har bättre försvar.

Medvedev är mycket smartare.

Är Dimitrov lite snabbare kanske? Och har han möjligen lite bättre volley? Det är lite skitsamma. Det är inte riktigt grejer som gör att han räcker till.

Vi får helt enkelt se hur mycket tejp Medvedev har på sig när han kommer in, och om det där låret är funktionsdugligt. Det är det som avgör den här matchen. Ingenting annat.