Inför Nadal-Berrettini

00:00 Nadal-Berrettini 1,08-10,75 Bethard

Precis som inför Nadals förra match, folk spelar en del på hans motståndare. Berrettini har sjunkit från 13 gånger pengarna till knappa 11 gånger pengarna det senaste dygnet.

Senast Nadal förlorade mot en sämre, eller mindre farlig, eller vad man ska kalla det, spelare än Berrettini var 2017 då han torskade mot Goffin, Isner, Shapovalov, Muller, Querrey, Raonic och Federer. Okej, jag erkänner, jag la till Federer i sällskapet för att ni skulle få upp lite puls här på fredagen. Men under 2017 förlorade han mot många spelare han inte ska förlora mot Nadal. De två senaste säsongerna har det varit mer ordning och reda. Den sämsta han torskade mot förra året var Thiem och den sämsta han torskat mot i år är Fognini, jämförbart kanske, Fognini/Berrettini i och för sig.

Men vad säger ni, går det att hitta något som talar emot Nadal idag?

Jag tycker det är svårt. Det normala skulle vara att spåna lite kring hans fysik. Han har visserligen vunnit US Open flera gånger, men han har också flera gånger tvingats avbryta US Open eller inte kunnat göra sig själv rättvisa på grund av skador. Jag tycker dock att det denna gång inte funnits någonting överhuvudtaget som talat för att han skulle ha några större problem. Han har sett riktigt fräsch ut, särskilt i jämförelse med många andra.

Är Berrettini bra nog för att slå Nadal då?

Han må vara hur bra som helst, Berrettini, men nej, det räcker inte. Han är snart topp-10, men det räcker inte att vara topp-10 för att slå Nadal om det inte finns speciella förutsättningar.

Finns det några speciella förutsättningar då?

Egentligen inte. Berrettini servar bra, det är en bra start mot Nadal. hans offensiv blir också hela tiden bättre och han kan sätta bra fart i bollen när han bankar till. Men kan han göra det där som man måste mot Nadal, stå och slå igenom Nadal i 3-4 timmars tid? Jag tror inte det.

Jag ser framför mig att Berrettini kommer försöka. Vissa spelare gör inte ens det, men han kommer försöka ta lite större risker än vanligt och kommer försöka hålla sig ifrån att Nadal ska få styra och ställa alltför mycket men förgäves tror jag. Jag tror snarare det kommer bli så att Berrettini kommer pressas bakåt, tappa baslinjen, och därifrån sen vara en sittande fågel för Nadal. Jag tror tyvärr inte det kommer se ut som att Berrettini gör någon vidare bra match idag, för han kommer tvingas spela ett spel han inte behärskar.

Nej, Nadal förlorar inte idag. Det hade varit enormt märkligt.