Topp-100 chans för Ymer idag

Vad säger ni om den här matchen då? Det kan väl vara något idag när det inte finns någon annan tennis.

15:00 Tsonga-M.Ymer 1,31-3,50 Bethard

Lite oflyt att få Tsonga i en semi i en challengerturnering kan man ju tänka men jag tycker egentligen att Ymer ska tänka tvärtom. För hans del är det ointressant med challengerturneringarna hur det går och så vidare. Det handlar om att börja förbereda sig för atp-touren så bra som möjligt för han är redan inne där, framför allt speltyrkemässigt men även rankingmässigt. Han har ranking för att spela många små atp-turneringar i höst och han har inga poäng att försvara så han kommer bli topp-100 med marginal snart, det är oundvikligt.

Men kan han rubba Tsonga?

Jag tror ju faktiskt inte det.

Det känns som att man börjar få lite ordning på Ymer som spelare. Han är otroligt stabil mot sämre spelare. De klarar inte av att slå igenom honom och han nöter ut dem helt enkelt. Men mot bättre spelare, då blir det lite tufft, för då blir han aningen vek, motståndarna får chansen att spela som de vill, och han blir då också lite svag i sitt försvar. Han orkar då inte stå emot rent fysiskt.

Knappast något att skämmas över dock. Om nu Ymer inte orkar stå emot Tsonga idag, snälla nån, Tsonga är en världsspelare och att vi bara har en svensk spelare som får möta såna här spelare är så mycket större och bättre än något vi haft de senaste 10 åren. Så man ska ta det för vad det är, även om jag alltså tror att Ymer får det rätt tufft idag.

Matchens ses live, helt gratis, här.