Israel i helgen

Det här ska vi ju vinna, eller vad säger ni?

Otroligt bra lottning. Nästan alla andra lag som spelar i helgen är starkare än Israel. Thiem spelar för Österrike exempelvis. Det hade kunnat bli svårtuggat för bröderna Ymer.

Kungliga tennishallen fredag och lördag. 17 på fredag, 14 på lördag. Två singlar på fredag, vår etta mot deras tvåa, deras etta mot vår tvåa. Det vill säga, Mikael Ymer mot Leshem eller Oliel beroende på vad Israel väljer och Elias Ymer mot Dudi Sela. Om Elias slår Sela är vinsten i lagmatchen klar. Om han inte vinner har Sverige fortfarande två jättebra chanser att ta den tredje och avgörande matchvinsten. Israel har chansen i tre matcher, två matcher är redan klara för Sverige mot Israels tvåa. Sverige dock favorit i samtliga matcher, så om vi skulle förlora tre matcher där vi är klar favoriter, det hade ju varit sådär. Sverige ska inte kunna förlora den här matchen.

Som jag förstår det ska Lindstedt spela, så det där är en tramsuppställning med Hansson i laget. Det lär ändras vid lottningen imorgon. Det ska alltså bli Göransson/Lindstedt på dubbeln. Lite spännande att se. Och tänk om de skulle passa bra ihop, då kanske Lindstedt skulle kunna ta med sig Göransson på en resa till atp-touren även i andra turneringar. Lindstedt sladdar just nu rankingmässigt och ligger 70 i världen. Det betyder att han oftast behöver hitta högt rankade singelspelare för att vara säker på att komma in i turneringar. Det är nog också det han kommer göra framöver, men visst hade det varit kul om han spelade några challengers med Göransson och att vi då kanske skulle kunna få ett helsvenskt par på atp-touren nästa säsong. Eller kanske inte är någon bra idé alls, vad vet jag. Göransson är i alla fall snart topp-100 i världen. 119 just nu. Mycket fin säsong för honom, men det går långsamt att klättra på dubbelrankingen.

Vi får se om jag tittar till det här i helgen. I så fall fredag. Kommer det bli någon publik? Om man frågar Svenska tennisförbundet blir det typ fullsatt. Man tar betalt för det här, 150 kronor kostar det att gå in, och ska man tro biljettbokningssajten så är det mesta slutsålt. Så är det förstås inte, utan man har av någon anledning lagt undan nästan alla biljetter för…ja, jag vet faktiskt inte vem eller vilka. Man har ju liksom inga sponsorer så man borde inte ha någon att ge bort dem till.

Lite synd att man tar betalt för inträdet tycker jag. Vore ju ett fantastiskt tillfälle att försöka lyfta intresset för tennis i huvudstaden det här. Varför inte bjuda in alla ungdomsspelare, och så vidare, och så vidare. Värdet i att man fick folk på läktarna borde i min mening vara väldigt mycket större än att få några hundratal att betala 150 kronor till tennisförbundets kassa. Så tänker jag, men inte tennisförbundet, och det är väl ingen skräll. Vi tänker nästan aldrig lika.

Vi återkommer till den här matchen imorgon när lottningen görs.