Inför Metz

Äntligen dags för atp-tennis igen! En vecka utan är ungefär vad man klarar. Sjukt det där. Man sitter och kollar på US Open en miljon timmar och borde rimligtvis vara lite mätt. Men så går det några dagar och man är plötsligt övertänd för lite fransk sporthallstennis.

Inte bara vi som är sugna på tennis igen. Spelarna verkar också sugna. Rätt bra bredd här för att vara en 250-turnering. Toppen inte lika vass, men ändå okej. På tal om topp så är det ingen brist på sådan i St Petersburg den här veckan, men den turneringen är inte lottad ännu så jag återkommer med införtext där senare.

Goffin med och han är ju favorit så klart. Hittat en fin ranking nu, Goffin. Det är där han ska vara, precis utanför topp-10. Han vill säker hellre vara topp-10 i och för sig, men precis utanför, det ska han vara nöjd med.

Utmanare är väl i princip alla.

Hurkacz, farlig. Tsonga givetvis, alltid stark i franska sporthallar, Tsonga. Struff, kan han vinna något nån gång? Kanske, i så fall är det typ en sån här turnering. Pouille brukar sticka fram nosen i såna här turneringar. Alltid bra inomhus och alltid bra på hösten också. Krajinovic, mycket stark inomhus. Gasquet, Paire, Simon, fransmännen växer ju alltid lite på hemmaplan.

Som oftast numera i 250-turneringar. Det finns en liten favorit men sen landar man i att mer än hälften av spelarna har en realistisk chans att vinna.

Ingen Ymerbroder här. De har ofta 10-20 rankingpositioner kvar innan de kommer in i de här turneringarna.