Inför St Petersburg

Då var det lottat i St Petersburg också och det här är ju faktiskt helt sjukt. Draghjälp av starka ryssar som vill spela på hemmaplan i och för sig, det underlättar ju, men ändå, de får vara lite halvnöjda, så att säga. Ofta en av årets svagaste turneringar det här på senare år men det har skett en höjning och i år är det otroligt bra.

Två topptior, Berrettini precis utanför topp-10, Coric topp-20, bra val av wildcard i Sinner, bra helt enkelt.

Kunde varit ännu bättre dessutom. Wawrinka och Berdych kastade in handduken idag. Intressant med Berdych för övrigt. Han var med så länge att han fanns med i lottningen, och klev sen av med non medical som anledning. Ingen lust att spela alltså, av någon anledning. Skumt.

Bredden, svag, och en del otur i vilka spelare som anmälde sig. Grusspelare som Kovalik, Travaglia, Carballes Baena, ingen dröm att få såna i startfältet. Första omgången kanske inte ser så kul ut, men sen ska det kunna bli riktigt bra i St Petersburg.

Visar Medvedev att han nu är stabil på sin nya nivå och bara vinner det här utan att vara hotad? Jag tror det. Även om jag också tror att det kanske inte är så smart av honom att bara köra på med bara en veckas vila efter US Open. Han kändes ju kanske inte superfräsch där i slutet men varför inte, han känns samtidigt som en sån där seg rackare som inte blir skadad bara sådär. Rätt energisnål också på något vis när han möter svagt motstånd. Sen vet jag inte om Rublev, som han får i kvarten, är något direkt svagt motstånd men han hade ju inga större problem med honom när de möttes nyligen så kanske är det så ändå, att Medvedev bara är för bra.

Medvedev-Rublev, Medvedev-Berrettini och Medvedev-Khachanov, kanske. Hade varit kul att se honom i de där matcherna för att få svar på om han verkligen är mycket bättre än de där spelarna numera.