Dugligt Stockholm Open-fält

Det är onsdag idag. Men jag och Sladjan har ändå spelat in veckans avsnitt av Hawkeye. Hoppas det kommer ut under dagen så ni kan lyssna.

Så det är vad jag ägnat mig åt idag hittills. Men nu ska vi ägna oss åt det här. Nämligen att slå fast vilket ruskigt fint startfält det kan bli i Stockholm Open i höst.

Man ska väl notera just kan bli. För självklart, risken är att många av spelarna lämnar återbud. Det är en lurig spelvecka det här precis efter att spelarna varit i Asien och kanske är slitna. Dessutom började det största affischnamnet träna igår efter ännu ett av sina jättelånga skadeuppehåll. Så lite fladdrigt känns det men om alla eller åtminstone många dyker upp, då blir det den roligaste turneringen på svensk mark på ganska länge.

Del Potro

Fognini

Shapovalov

Dimitrov

Pouille

Fritz

Opelka

Querrey

Verdasco

Krajinovic

Fucsovics

Carreno Busta

Evans

Det är väl de där jag skulle kalla för riktigt bra namn för en 250-turnering inomhus. Men även de andra spelarna som är med är mer eller mindre intressanta. Nishioka, Ruud, Sousa, Millman, Albot, till och med Andujar är ju het efter att ha nått fjärde rundan i US Open. Om man tittar på fältet som det ser ut just nu skulle jag säga att det bara är en enda spelare som man inte hade velat ha med och det är Cecchinato som varit helt värdelös i år och givetvis också är oduglig på hardcourt.

Bröderna Ymer givetvis också.

Och så ska det tillkomma sex spelare till. Fyra kvalare och så två platser som antingen går till spelare som går bra veckan innan eller till de som är närmast utanför att ha kommit in.

Men ja, det här blir ju otroligt bra, eller vad säger ni? Alla kommer givetvis inte komma. Del Potro, osäkert kort. Fognini hade man inte anförtrott med…så mycket överhuvudtaget. Det droppar säker av några till. Men bra kommer det bli och Stockholm Open, det ska vi titta på i år, det kan jag säga.