Fredagsuppställningarna klara i Laver Cup

Tre dagar ska det spelas. Tre singlar och en dubbel varje dag. Trippla poäng på söndag, dubbla på lördag. Flest poäng vinner. Inte så vansinnigt avancerat ändå.

Det finns krångliga regler också. Som att samma dubbelpar inte får spela flera gånger, alla spelare måste spela en singelmatch. En och samma spelare får inte spela för många matcher, och så vidare, och så vidare, men vi skiter i det. Vi behöver inte hålla reda på det.

13:00 

Thiem-Shapovalov

Fognini-Sock

19:00

Tsitsipas-Fritz

Federer/Zverev-Shapovalov/Sock

Europa bjuder in till att ge övriga världen ledningen, men övriga världen var visst inte med på det. Otroligt märkligt.

Thiem, supersvagt kort. Fognini, supersvagt kort. Tsitsipas, svagt kort.

Problemet i sammanhanget är väl att världslaget inte har så många bra spelare, men de har ändå Isner, Raonic och Kyrgios att tillgå. Det hade nog varit smartare att lufta den under fredagen för att kunna rycka åt sig en liten ledning för att det sen ska kunna vara jämnt inför söndagen.

Nu vet jag inte hur mycket man kommer överens i och för sig. Man kanske tänker att man vill ha världslagets bra spelare mot Federer och Nadal på lördag och söndag och att det ska öka intresset, men jag hade nog snarare tänkt att det hade varit roligare och världslaget fick leda efter första dagen.

Nu blir det väl istället…2-2, väl?

Jag tror att Shapovalov har alla chanser att ta Thiem. Inte formstark Shapovaliv, men lite värre för Thiem och mja, skrällchans tycker jag.

Sock ska väl vara lite för dålig för att spela singel mot såna här motståndare. Fognini onekligen svajig, men Sock troligen för dålig.

Tsitsipas må vara ur form, men Fritz ska han slå.

Och så får man utfå från att Sock vinner dubbeln. Han är världens egentligen ganska överlägset bästa dubbelspelare och Shapovalov borde komplettera bra. Håll koll på oddsen där. Jag skulle gissa att spelbolagen kommer hålla Federer/Zverev som favoriter.

Så blir det första dagen, imorgon alltså, och det är Eurosport som sänder. Det presenterades ganska snabbt efter att jag skrev om det här tidigare i veckan. Jag tycker det ska bli kul. Jag har bestämt mig för att jag ska tycka det är kul i alla fall, då får vi se hur det blir.