Veckans fredagsuppsamling

Känns de lite mossiga de här turneringarna, St Petersburg och Metz? Lite kanske. Jag kan ju erkänna att jag kommer titta ganska mycket mer på Laver Cup i helgen än jag kommer göra på slutspelet i de här två turneringarna men ändå, vi kan väl titta till dem.

Medvedev, Berrettini, och kanske Rublev. Där kändes det innan veckan som att vi skulle ha slutsegraren och det lär ju bli så.

Medvedev klev in först igår. Inte så överlägset mot Donskoy som jag trodde, men kanske att siffrorna i hans matcher kommer normaliseras lite framöver. När han blir tryggare i sin nivå kommer han inte fortsätta vinna lika stort. Ni kanske minns hur stort Djokovic ett tag vann sina matcher. Sen blev han lite bättre på att hushålla med energin och vinner numera oftast med klart mindre siffror. Kan nog bli något liknande för Medvedev framöver.

Khachanov var bedrövlig mot Sousa. Hopplöst osäker. Det var mycket snack om att han strulade med materialet, det vill säga sin racket, i början av året men att han nu bytt tillbaka och skulle fått ordning på grejerna igen. Undrar i så fall vad som är fel nu, för nu känns det som han är på väg rakt ner i källaren igen. Det blir rankingras för honom i slutet av året här. När hans 1000 poäng från titeln i Paris försvinner är han inte mer än topp-20 med knapp marginal.

Sen är det ju så att det ärligt talat ofta inte hunnit hända så mycket i de här turneringarna som har 28-lottning när man är framme vid fredagen. Det är kvartsfinaldags, absolut, men de bra spelarna har bara spelat en match. Berrettini hade noll motstånd, Medvedev inte mycket motstånd, Coric lite motstånd men vidare. Rublev har strulat, men ändå tagit sig vidare. Kort sagt, det enda som egentligen har hänt av värde är att Khachanov åkt. Det är nu det börjar på riktigt.

2,90 som det var inför turneringen på Medvedev var nog faktiskt riktigt, riktigt bra. Tufft lottning i och för sig, han behöver ta sig förbi Rublev och Berrettini för att nå final där det sen blir enklare men visst slår han såna spelare nu för tiden? Jag tror ju det. Jäkla tur för världslaget i Laver Cup att inte Medvedev är med där för övrigt. Då hade det varit helt kört. Även nu skulle jag spela Medvedev till 2,45, för han vinner ju, eller hur?

Goffin var inte bra igår. Märkligt svag han ofta är i små turneringar. Fyra titlar totalt för en spelare som varit så bra så länge och snart är 29 år, märkligt som sagt. Bättre att vara bra i större turneringar, vilket han ibland är i och för sig, men han har egentligen en spelstil för att kunna vara stabil i såna här turneringar. Bara att han inte är det. Sen är det inget att skämmas över i och för sig att torska mot Carreno Busta som till slut hittat sitt spel igen nu senaste månaderna men ändå en besvikelse spelmässigt, det var det.

Gasquet borde verkligen slagit Paire, men tappade 4-2 i skilje, bland annat. Superlottning nu för Paire, så det var en rätt viktig match det.

Men Tsonga vinner va? Tycker han får vara rätt klar favorit nu, även om vi vet hur Pouille brukar kunna sticka fram nosen i såna här turneringar. Basilashvili ska förstås inte underskattas men nej, jag tycker Tsonga ska vara favorit.

Man får tydligen välja om man vill spela Carreno Busta till 5 eller 10 gånger pengarna. Känns ju som en bra service ändå. Det är nog meningen att han ska stå i 5 gånger skulle jag tro.