Inför Laver Cup-lördagen

Snart dags igen. Det här är vad vi har framför oss idag lördag i Laver Cup.

13:00 Zverev-Isner 1,76-2,05 Bethard

6-1 Zverev talar ju lite för honom kan man säga. Det brukar vara lite så att att det faktum att han returnerar så mycket bättre än Isner men samtidigt servar så bra att Isner inte får över bollen gör att det blir ungefär lika mycket de bådas servegem och då vinner givetvis Zverev för att han kan spela, det kan inte Isner.

Men jag tror att isner vinner idag.

Varför?

För att det här underlaget är som en dröm för honom. Blandningen av att hans serve och i synnerhet andraserve blir ännu bättre av att bollen studsar upp och mer ännu svårare att ta, och att han som den långskånk han är får upp bollen och kan spela den ur en position som är ganska bekväm istället för att som vanligt få böja sig ner och spela bollen ur svåra lägen. Isner är en av de spelare som gynnas absolut mest av den här typen av underlag. Inte dåligt för Zverev, men heller inte särskilt bra.

Isner kommer få mycket mer utdelning på serven än Zverev, och i spelet kommer inte Zverev vara så överlägsen som han borde vara. Isner kommer få fina lägen att attackera och jag tror han kommer göra det tillräckligt bra.

Viktig match. Om inte världslaget vinner den här, då är det ju ärligt talat över. Fyra poäng underläge när Federer och Nadal sen kliver in i singelspelet, det går inte att ta in. Särskilt som Nadal och Federer kan spela på söndagen också och lär så göra om matchen lever. Visst kan de vinna en, kanske två, av matcherna mot dem. Inte omöjligt, men plusstatistik mot Federer och Nadal över fyra matcher, det vore ju lite annorlunda. Så Isner måste nog faktiskt vinna den här för att spänningen ska vara kvar.

14:30 Federer-Kyrgios 1,51-2,55 Bethard

Fina inbördes siffror för Federer och han vann enkelt i Laver Cup förra året. Men i övrigt, 7-6 7-6 7-6 7-5 och 11-9 i avgörande set i de andra matcherna. Bara förlorat en alltså, men jämnt har det varit.

Kyrgios problem är väl lite att han av någon märklig anledning bestämt sig för att han gillar Federer, och han lyckas därmed inte plocka fram samma vilja att slå honom som han har mot Djokovic och Nadal. Jag tror dock ändå att Kyrgios har en fin chans idag.

Kort match med supertiebreak ska givetvis vara perfekt för Kyrgios som har vissa bekymmer med att koncentrera sig över tid i matcherna. Med det här formatet är han aldrig särskilt lnågt ifrån slutet oavsett vad det står och det är nog väldigt positivt för honom. Dessutom, han gillar ju Laver Cup. Han tycker det här är det bästa som finns, vilket inte heller är helt enkelt att förstå, men att försöka förstå sig på honom är i och för sig snäppet tuffare än att förstå sig på rymden, så varför ens försöka.

Rejält med press på Federer på hemmaplan givetvis och dessutom kan det knappast vara ett plus för honom att behöva hålla på så mycket med grejer utanför banan som han gör den här veckan.

Federer ska väl vara lite bättre än Kyrgios, och visst är han favorit, men om Kyrgios kämpar, hur mycket bättre är Federer då egentligen?

Jag tror det blir hur jämnt som helst, och fullt möjligt att det inte blir något break utan två eller tre tiebreaks.

19:00 Nadal-Raonic 1,25-3,90 Bethard

Det här känns ju egentligen bara jobbigt för världslaget. Nadal i mycket fin form, Raonic har varit skadad hur länge som helst, troligen inte helt frisk nu heller, och helt enkelt bara inte tillräckligt bra. Passar inte honom alls på samma sätt som Isner det här underlaget heller. Raonic serve är mycket flackare och missgynnas av att bollen studsar upp. Sen i själva spelet handlar mycket för Raonic om att hålla bollen lågt och smyga framåt. Det är ju inte så lätt när man spelar på en studsmatta.

Raonic har slagit Nadal två gånger, det är väl det som är positivt för honom. Att han ändå vunnit två gånger, med tanke på hur mycket som skiljer mellan dem borde han nog inte vunnit ens en gång på nio matcher. Kort match givetvis också negativt för Nadal som gynnar mer ju längre en match är. Och så är det uppvisning, det känns väl kanske inte helt och hållet som Nadals grej riktigt.

Men nja, det känns tufft för Raonic detta. Nadal lär vinna.

20:30 Nadal/Tsitsipas-Kyrgios/Sock

Här är världslaget förstås favorit. Nadal är grymt bra i dubbel. Eller ja, bra i alla fall. Tsitsipas relativt duglig i dubbel. Men Nadal spelar aldrig dubbel, Tsitsipas är ofta rätt otillräcklig på atp-touren när han spelar dubbel. Aldrig spelat tillsammans. Väldigt tveksamt hur de passar ihop. De kan vara bra, men mer troligt att de är sådär skulle jag säga.

Sock är världens bästa dubbelspelare. Kyrgios skulle nog ganska lätt kunna vara på den nivån också om han spelade lite mer dubbel. De har spelat en del tidigare och ja, helt ärligt så har jag svårt att plocka fram ett dubbelpar jag hellre hade tagit än dessa två. Det kan mycket väl vara det bästa dubbelpar man kan skramla ihop om man så hade alla spelare i hela världen, dubbelspelare och singelspelare, tillgängliga. Svårt givetvis, det känns väl som att Djokovic och Nadal en bra dag skulle kunna vara dugliga, hur usel Djokovic än är i dubbel, Federer en bra dag, och så vidare, och så vidare, men det pangande från alla håll som Kyrgios/Sock kan ägna sig åt, svårtuggad. De lär vinna den här matchen.