Inför söndagens avgörande av Laver Cup

Då ska jag tala om för er hur det blir det här, hur det slutar, Laver Cup.

12:00 Nadal/Federer-Isner/Sock 1,66-2,15 Bethard

Idag börjar vi alltså med dubbeln, och vi börjar också en timme tidigare än fredag och lördag.

Världslaget brände av sitt starkaste dubbelpar igår. Regeln är att Sock får spela alla dubbelmatcher, som han i och med den här matchen gör, men han måste då spela med tre olika partners. Man måste använda minst fyra spelare totalt i dubbelspelet. Inte så illa pinkat att ha Isner kvar i och för sig. Han och Sock har vunnit ett par mastersturneringar tillsammans. Men kanske att man ändå, om man fått välja, hade haft Kyrgios idag och Isner igår. Gårdagens match hade de nog vunnit även med Isner. Den här är lite tuffare.

Hur bra är då Federer/Nadal?

Omöjligt att veta egentligen. De har spelat ett par matcher tillsammans. Båda två är relativt bra i dubbel men sett till hur fantastiska de är i singel är de väl sådär i dubbel trots allt. Federers returspel är alltid ett problem i dubbel. Nadals returspel också ett litet problem då han numera returnerar från en så defensiv position i singel, så kan man inte returnera i dubbel. Sen så, givetvis, när bollen väl kommer i spel så håller de ju…en viss nivå kan man kanske tänka. Men hur mycket spela kommer det bli? Isner kommer inte stanna kvar vid baslinjen direkt och så fort han kommer vara där kommer han panga allt vad han har. Och helt ärligt, har Federer eller Nadal ett så bra slag som Socks forehand i dubbel när han inte behöver röra sig? Jag skulle nog säga nej faktiskt. Socks forehand när han bara får stå och panga, det är ett av världens bästa slag.

Otroligt intressant match så klart, och ju mer jag funderar över matchbilden så vinner nog amerikanerna, jag tror det.

Det där var kul att läsa, eller hur?

Otur för oss då att matchen inte blir av. Jag läser precis att Nadal inte spelar alls idag på grund av handledsskada. Allt för spänningen, eller vad tror ni? Mina konspirationsteorier om att detta i själva verket är wrestling får lite vatten på sin kvarn. Nadal spelar inte alls idag på grund av en handledsskada. Vad tror ni, hade han stått över en Grand Slam-final med lite ont i handleden? För det var inte som att något hände igår, han var inte skadad. Trams.

Så det blir såhär istället. Och nu är det plötsligt vidöppet om vilket lag som vinner idag.

12:00 Federer/Tsitsipas-Isner/Sock

Blir lite annat kan man säga. Tsitsipas är absolut en av världens bästa spelare, så det är ju en okej reserv att sätta in, men han var det svaga kortet i dubbeln igår och han lär verkligen vara det idag också. Han och Nadal räckte inte till mot Kyrgios/Sock igår, liknande idag. Isner lite sämre än Kyrgios men Federer också lite sämre än Nadal så det går på ett ut. Nu ska amerikanerna bara ha den här matchen och i och med att Nadal inte kommer spela singeln idag heller, allt förändras om amerikanerna bara gör det de ska i den här matchen.

13:30 Thiem-Kyrgios

För det är ju lite skillnad det här. Nadal-Kyrgios, Kyrgios hade en bra chans men Nadal var storfavorit. Nu Thiem istället, och i min värld ska detta vara en given seger för Kyrgios. Han kommer kämpa här, garanterat, och en kämpande Kyrgios på hardcourt mot Thiem, jag har faktiskt svårt att Thiem ens ska komma särskilt nära.

Om de två första matcherna idag går som de ska så kommer Världen nu vara i en ledning som gör att Europa måste vinna de två sista matcherna för att ta hem lagmatchen.

15:00 Federer-Isner

Och här börjar det bli drägligt igen för Europa som givetvis fick en mardröm av att Nadal hoppade av så sent. Eller så tycker man kanske att det här är lite trevligt så att det till slut blir hur spännande som helst? Som sagt, vad vet jag. Nadal hade nog inte hoppat av i sista stund om det gällt livet direkt.

7-2 Federer inbördes möten. Lite i överkant ändå att förlora två av nio mot en spelare som alltid varit så otroligt mycket sämre. Mest tillfälligheter dock att han råkat möta Isner när han haft dåliga perioder.

Samtidigt blir det en jäkla press på Federer. Jag tror att man satte honom i tredje matchen för att det skulle vara som mest troligt att han skulle få avgöra. Nu blir det istället troligen så att han blir den som kan förlora lagmatchen, och det skulle ju bli ett litet antiklimax.

Nu tror jag inte att Federer förlorar. Isner såg inte särskilt bra ut igår. Men det är supertiebreak, och för Federer är det givetvis megadåligt. Han är troligen ett tappat servegem ifrån supertiebreak och i supertiebreak blir Isner plötsligt otroligt obehaglig att möta, fråga Zverev.

Det kan bli en mardröm för Federer och matchen blev mycket tuffare av att Nadal föll ifrån, men jag tycker fortfarande det känns som att han bara ska vinna.

16:30 Zverev-Raonic

Tror ni att de ångrar sig lite, Europa? De tog så klart för givet att den här matchen aldrig skulle bli av och satte bara in någon på måfå, det blev Zverev. När den nu högst troligt blir helt avgörande så, jag vet inte hur det är med er men jag hade nog hellre valt det mentala monstret Tsitsipas än nervvraket Zverev.

Raonic har bra psyke, Zverev är totalt nere i skorna just nu. Sen var Raonic inte bra igår, och är nog inte så bra just nu rent allmänt, men det är inte Zverev heller och jag hade utan snack valt Raonic som vinnare här även om jag tror det är fullt möjligt att han är ännu lite sämre än Zverev spelmässigt. Zverevs skalle kommer liksom inte hålla för det här.

Det som talar för Zverev är att han möter en spelstil som passar honom men ändå 2-1 i inbördes för Raonic och nej, som sagt, om de fått byta här Europa hade de nog gjort det alla dagar i veckan.

Det blir ju kul det här. Tråkigt med Nadal om han verkligen är skadad men det tror jag knappast. Det här var bara ett plus, att vi får en hel, riktigt spännande, avslutande dag av Laver Cup.