Slutspelsracet blir intressant

Det blir kul i år det här. De senaste åren har det varit spikat ganska tidigt men så kommer det inte vara i år. Jag tror det kommer vara strid hela vägen in och att det kommer avgöras i Paris vilka spelare som får delta i slutspelet i år.

Nadal väldigt klar. Djokovic mycket klar. Federer och Medvedev också klara med marginal.

Thiem kommer klara det. Han kommer nå slutspelet även om han inte tar en poäng till.

Tsitsipas kommer eventuellt behöva något hundratal poäng till, men det lär han klara va?

Så sex spelare kan man klar. Men sen, otroligt oklart.

Bautista är en poängsamlare av rang, och han är i Asien redan den här veckan för att mjölka poäng. Det känns som att han är rätt klar favorit till att klara sin första slutspelsplats, men som vi ser, det är väldigt många som är inom slagläge.

Berrettini, hur fortsätter hans säsong? Troligen bra. Inomhus ska passa honom egentligen och han är däruppe på den här nivån nu, men många bakom, och det blir inte lätt att hålla undan.

Fullt rättvist att Nishikori måste slita hela vägen in i kaklet om han ska nå slutspelet. Jag tror inte han kommer klara det. Helt rättvist i så fall. Inte minst beroende på hur värdelös han var förra året i slutspelet, minns ni? Han träffade knappt bollen i sina sista två matcher.

Zverev kommer fortsätta ha bra seedningar hela året då han ju har massor av poäng från just slutspelet. Det kan avgöra till hans fördel men rent speltyrkemässigt vore det givetvis konstigt om han efter sin säsong når slutspelet.

Goffin och Monfils är farliga och bra spelare men det känns som att de måste få till en riktig fullträff i någon av de avslutande turneringarna för att de ska klara det.

Fognini har inte hösten som sin bästa tid direkt. Han känns nästan chanslös trots att han är så nära i poäng.

Schwartzman är den sista spelaren som är nära nog för att han ska kunna nå till slutspelet utan att göra något utöver det vanliga. Men han har en del att ta in, och det är väl inte sannolikt med tanke på att han trots allt är sämre än spelarna som ligger framför honom.

Wawrinka måste vinna en femhundring eller gå till final i Shanghai eller Paris plus spela bra i övrigt. Tufft, han är en bit efter. Kapaciteten finns onekligen där dock så visst kan det gå.

Felix, nej, inte i år. Han spelar nog knatteslutspelet.

Vad tror jag då?

Jag tror att det står sig exakt som det gör nu. Så rolig är jag.