ATP:s mest patetiska beslut hittills

Kyrgios har blivit avstängd 16 veckor. Anledning är hans beteende i Cincinnati där han slog sönder lite racketar och sånt. Ungefär som han alltid uppför sig alltså. Den turneringen spelades i början av augusti. Sen dess har han hunnit spela US Open och Laver Cup, bland annat, samtidigt som man från atp:s håll ”utrett” frågan. Undrar vad det är man utrett som tagit 1,5 månad faktiskt. Jag tycker det är ruskigt intressant. För allt finns ju på video. Man kan titta på videon, se exakt vad han gjorde, och sen ta ett beslut.

Flash är min absoluta favoritfigur. Mäktigt att få in honom i en text om tennis.

Hur som helst, de har dragit lite på det här, atp. Det kan man nog slå fast. Det hade gått alldeles utmärkt att stänga av Kyrgios på stående fot dagen efter att det hänt, då man som sagt kunde tittat på videon direkt och kommit fram till att det här var ju inget bra, han är avstängd tills vidare och vi återkommer med längden på straffet.

Så gjorde man inte.

Man ville förstås att han skulle spela US Open. Kyrgios är en spelare som atp-satsar stenhårt på. Halva dras sociala media-arbete byggs kring hans tokiga upptåg på tennisbanan, ungefär. Och mest komiskt av allt kanske, han hann också spela Laver Cup innan avstängningen kom den här veckan som en blixt från klar himmel. Håll i er nu, han hann till och med spela en singel- och en dubbelmatch i Kina igår innan avstängningen trädde i kraft.

Man stänger alltså av Kyrgios nu, och i 16 veckor. Resten av säsongen. Han kommer komma tillbaka lagom till nästa säsong med Australian Open. Vi får se hur de räknar avstängningen. Jag skulle gissa att de räknar den från någon vecka tillbaka i tiden så han inte missar atp:s nya flaggskepp atp-cup som spelas första veckan nästa säsong.

Så, man stänger av Kyrgios så han missar hela Asien-svängen plus en 500-turnering i Europa, Paris, eventuellt slutspel, kännbart, eller hur?

Det hade det ju kunnat vara, om det inte vore för att Kyrgios aldrig spelar tennis på vintern.

Han har tro det eller ej aldrig spelat Paris. Han har någon gång spelat någon annan turnering i Europa på hösten men då torskat direkt och sen åkt direkt hem för att inte komma tillbaka. När det gäller turneringarna i Asien skiter han antingen i dem eller så kämpar han inte också torskar direkt.

Kort sagt, den här tiden på året vill inte Kyrgios spela tennis. Han vill vara ledig. Och det är väl snarare en tjänst som atp gör honom här, att han kan vara ledig i lugn och oro utan att behöva hitta på fejkskador för att slippa spela turneringarna.

Vilket vansinnigt trams. Det går liksom inte att ta en organisation som gör såhär på allvar. Det är liksom så genomskinligt att…ja, jag vet inte. Det blir bara patetiskt.