Veckans turneringar

Sällan har det väl känts så befogat att vänta med att gå igenom veckans turneringar några dagar. De kändes inte stekheta när den här veckan startade alltså, Chengdu och Zhuhai, och de gör de väl inte nu heller, men det blir givetvis lite mer intressant nu när det ska avgöras. Det står trots allt atp-titlar på spel.

Tycker det var rätt tydligt i Laver Cup att Isner egentligen inte var särskilt bra. Han slog Zverev på en blandning av tur och det faktum att det var supertiebreak och sen mot Federer, jag vet inte. Han var liksom overkligt långt ifrån. Vidare hit och stryk mot Gerasimov. 18% returpoäng vunna, det är ynkligt även för Isner och så var det ju i Laver Cup också. Han har hittat serven igen efter att ha haft en svacka där också rätt nyligen men spelet, katastrof. Lite rättvist med Gerasimov tycker jag. Han har då och då varit riktigt bra på challengertouren i flera år men då han aldrig spelat en full säsong har han aldrig fått till sin ranking och därmed chansen att spela på atp-touren. Nu har det löst sig. Nu är han topp-100 och han är också i kvarten för första gången i en atp-turnering.

Shapovalov en annan spelare som inte såg så bra ut i Laver Cup och han har inte varit bra här heller men han har till skillnad från Isner i alla fall klarat sig och mer lär det bli. Gerasimov är förstås en spelare han bara ska slå.

Carreno Busta ångar på. Som han samlar poäng just nu. Måste kännas rätt hyfsat med tanke på hur illa ute han var ett tag. Det luktade challengertouren rankingmässigt för några månader sen. Nu luktar det snarare topp-30 igen.

Garin är bra, även på hardcourt. Rejäl skräll för mig att han slår Edmund men Edmund är väl lite överskattad kanske. Eller ja, jag tycker ju inte han är särskilt bra i och för sig men andra gör det.

Bra läge för Dimitrov att spinna vidare på framgången i US Open. Bra seger mot Evans i morse och nu ska han ju bara nå final. Sousa största hotet som är kvar på hans halva, då ser det ju rätt bra ut liksom.

Jag tycker ju det är väldigt mycket som talar för att Dimitrov vinner. Om man jämför hans match mot Evans med det Shapovalov presterat den här veckan och i Laver Cup för den delen, så är det lite klasskillnad. Otroligt hur han återhämtade sig rankingmässigt i US Open förresten, Dimitrov. Jag hajade till lite på att han var seedad topp-4 här och därmed fick kliva in i andra omgången. Från plats 78 till plats 26 gick han på semin i US Open. Måste kännas lite halvskönt.

Vet inte om han var sjuk eller om det var luftfuktigheten som knäckte Tsitsipas. Tuffa förhållanden i Zhuhai den här veckan. Det har sett aningen klibbigt ut så att säga.

Andujar, jag förstår det inte. Hur gör man för att lära sig spela på ett underlag man aldrig behärskat när man är 33 år gammal? Helt obegripligt. Mycket fin seger igen mot Johnson i alla fall och sen stod han upp riktigt bra mot Bautista idag också. Så imponerande.

Coric-De Minaur blir en intressant kvart. Jag tycker De Minaur är en så mycket bättre och större spelare och så lär det bli till slut, men än så länge har ju Coric varit bättre. Nämnas där ska så klart Murray också. Bra gjort av honom att ta se mot en så bra spelare mot De Minaur, och han var sen med hela vägen i skilje också, men jag skulle inte säga att han var nära egentligen spelmässigt. Det passade honom att möta De Minaur som inte gör något själv med bollen. Murrays numera brutala långsamhet spelade därmed lite mindre roll när det blev ett rent säkerhetsbollande. Det var en stor skillnad dock. De Minaur hade snabbheten för att försvara sig mot Murrays attacker. Murray kunde inte försvara sig och kan man inte ens försvara sig mot De Minaurs veka offensiv, då är det inte så bra. Som sagt, att ta ett set mot De Minaur är ett bra resultat för honom, men det ser fortfarande inte bra ut.

Monfils är en annan spelare som haft vissa problem med luftfuktigheten den här veckan. Eller så var han liksom bara sig själv. Trött var han i alla fall efter 2-3 gem mot Norrie. Men vann gjorde han. Var ett jäkla stök med hans sportdryck under matchen. Märkligt hur allt hela tiden kan krångla för Monfils. Men han hittade rätt dunderhonung till slut. Rätt bra match det faktiskt. Norrie är bra.

Tycker det luktar favoritseger här också. Jag tror Bautista kommer vara bäst till slut.