Bästa hittills för Ymer

Passande på något vid. Samma vecka som han blir topp-100 i världen gör han också sin bästa match hittills. Eller åtminstone tar sin bästa seger hittills. Nu är han klar för atp-touren nästa säsong på alla sätt, Mikael Ymer.

Kan bli sådär för Tsonga. Man ska inte blanda ihop det med att han inte kämpar på något sätt, men när han inte bryr sig tillräckligt för att kunna få till de där perioderna i matcher då han växlar upp och ökar intensiteten så han kan avgöra, då kan det bli ganska tamt. Då blir det mest bara ett lagom vekt bollande och då är han inte så superbra. Ingen skräll kanske. Han vann på atp-touren förra veckan. Nu nere på challengertouren. Det blev väl lite fel i planeringen det här kanske. Hade han vetat att han skulle vinna förra veckan hade han givetvis inte planerat in att spela den här turneringen och han såg väl inte alldeles bedrövad ut efter segern. Ymer såg förresten inte särskilt glad ut heller. Han kanske ser det som en självklarhet att slå Tsonga, vad vet jag.

Kul att se Ymer. Man ser ändå vilken bra spelare han är i en sån här match. Han har liksom så mycket som indikerar att det inte kommer bli några problem alls på atp-touren. Ibland kommer det upp spelare från challengertouren där man undrar hur de ska kunna ställa om sitt spel för att hålla på atp-nivå men för Ymer finns det inga såna frågetecken. Den teknik han har i försvaret och den goda snabbhet han har, det är faktiskt en spets i spelet och det är en spets som kommer vara sjukt effektiv mot de sämre spelarna på atp-touren. Jag tror han kommer klara sig precis hur bra som helst. Det dröjer några veckor innan han börjar komma in i atp-turneringarna så det blir lagom till nästa säsong han kan börja spela atp-turneringar men det blir väl lagom. Han borde ha alla möjligheter att plocka många fler poäng på challengertouren nu under hösten och på så vis trimma sin ranking ytterligare. Han är nu 89:a. Han kan bli 82:a om han vinner idag. Sen är det visserligen ett litet hopp uppåt. Det krävs nästan 200 poäng mer för att bli topp-70 men 200 poäng, det är bara ett par challengervinster det, och man får väl säga att han nästan är favorit i varje challenger han spelar just nu.

Final idag klockan 16 mot Barrere. Den ska han vinna.