Vad bra han är alltså. Synd att man inte gillar honom, tänkte jag skriva. Nu skrev jag det ändå. För lite så tänker jag ju. Men har ni tänkt på, ni som sett matcherna på slutet, hur mycket bättre han börjat uppföra sig på banan, Mikael Ymer? Det kanske är lätt när det går bra i och för sig. Vi får se hur det blir när det börjar gå emot igen. Men på slutet tycker jag det varit nästan fläckfritt, och det är ju kanske precis det man hoppats på. Att han ska växa till sig och sluta uppföra sig som en idiot när han spelat. Då kan det ju plötsligt bli långt mycket mer möjligt för någon som mig att gilla honom, och heja på honom. För man vill ju det. Klart det vore otroligt kul att kunna börja heja på honom nu när vi äntligen har en svensk inne på atp-touren.

Blir väldigt tydligt i en sån här match, och därför tycker jag det var kul att se det här. Barrere har blivit topp-100 på något märkligt sätt, som spelare ibland blir på challengertouren. Man är bland de bästa, men man samlar på sig mycket mer poäng än vissa andra, som egentligen är bättre. Precis så har det blivit för Barrere i år. Han är nu rankad 82:a i världen, platsen precis framför Ymer som är 83:a, men som sagt, ni ser va? Ni ser hur otroligt mycket bättre Ymer är. Eller egentligen mest av allt, hur mycket mer vägvinnande hans spelstil är när två spelare på den här nivån möts. Om Barrere höjde sig ett snäpp skulle han faktiskt kunna bli riktigt bra. Han slår så pass hårt att kapaciteten finns där, exempelvis om han förbättrade sin serve lite. Har man hans spelstil ska man helst ha serven som ett av sina största vapen, det har inte han riktigt, men givetvis, kan Basilashvili vara topp-20 i världen med exakt samma spelstil, då går det ju. Men Ymers spelstil är som sagt så väldigt effektiv mot såna här spelare, runt eller lite innanför de hundra bästa i världen, och det tycker jag känns väldigt positivt inför framtiden. Jag ser inte riktigt framför mig hur han inte ska lyckas på atp-touren, för det är bara att göra precis såhär, så kommer han nästan alltid slå den här typen av motståndare.

Tredje challengertiteln för säsongen. Det dröjer som sagt ett knippe veckor innan Ymer kan använda den här rankingen för att komma in i turneringar så det blir väl Stockholm Open och challengertouren under slutet av säsongen kan jag tro men varför inte. Som han spelar just nu borde han kunna mjölka ut en eller ett par challengertitlar till under hösten och då har han plötsligt slagläge på topp-50 under första halvan av nästa säsong. Om han är tillräckligt bra för att klara det, att bli topp-50, det återstår att se, men som jag ser det är det bara nya skador som kan hindra honom från att nu etablera sig och hänga kvar på atp-touren. Han är bra nog för det och mest av allt, han har spelstilen för det.