Juli?

Jag får det till att det sker precis efter Wimbledon nästa år. Om nu Novak fixar till årets ranking i slutet av året.

Rätt viktigt faktiskt just hur det slutar i år, för jag antar att alla veckor räknas, även när det inte spelas någon tennis. Så man får ju sex gratisveckor från det att slutspelet tagit slut till nästa säsongs start om man är världsetta vid årets slut. Det kan ju vara lite trevligt. Om Djokovic inte är världsetta vid årets slut kommer det dessutom kunna ta en stund innan han blir det igen. Han försvarar titeln i Australian Open så kan inte plocka några poäng där och sen brukar han ju inte spela förrän det är dags för masterstennis i USA i mars någonting, Så om han blir av med positionen som etta i år kommer det bli rejält fördröjt.

Men ja, spännande blir det. Otroligt spännande. Hur tror ni det slutar? Eller tänker ni lite som Federer gör kring det här, och alla hans alla rekord som han nu blir av med, att rekorden inte längre spelar någon roll som de gjorde när han hade dem?

Rent teoretiskt skulle Federer faktiskt kunna bli av med båda sina viktigaste rekord på bara en månad. Om Nadal vinner Australian Open. Och sen också Franska Öppna så blir han troligen världsetta på det, men inte helt givet om Djokovic vinner Miami, Indian Wells och ett par mastersturneringar på grus. Om det skulle bli så. Att Nadal vinner de två, och Djokovic vinner Wimbledon och på det behåller positionen som världsetta, då skulle Federer inte längre vara varken den spelare som varit världsetta längst eller den som vunnit flest Grand Slam-turneringar i mitten på sommaren. Men han bryr sig ju inte. Rekord betyder inget för honom. Så länge han inte har dem i tryggt förvar, vill säga.