Jag väntar fortfarande på att se något från atp om domaren som spårade ur en aning på challengertouren tidigare i veckan. Som jag sa efter det dock, vi kan nog lita på att vi inte kommer varken se eller höra något om det. Allt kommer nog rulla på som vanligt.

På tal om challengertouren, en dubbelspelare blev inatt diskad för det här.

Det är faktiskt egentligen korrekt. Man kan inte hålla på och skjuta bollar omkring sig sådär. Egentligen tycker jag faktiskt inte man ska få skjuta iväg bollar alls med vilje. Nu är det alltid okej, man slipper undan med varning, så länge man inte gör det på ett sätt som riskerar att skada någon. Blir en aning godtyckligt då jag tror det är svårt för domaren att göra en riskbedömning kring huruvida bollen kan träffa någon utanför arenan men när en spelare gör så, skjuter iväg en boll mot rymden så att säga, då klarar man sig alltid med varning. Mot publiken däremot, då blir man diskad. Som här, trots att den inte träffade någon.

Har vi något att jämföra med då?

Mja, Kyrgios har ju uppvisat ett direkt aggressivt beteende på atp-touren under sommaren. Han blev inte diskad.

När han kastade stolar i Rom blev han diskad först efter att han själv bestämt sig för att lämna banan.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta riktigt men det tjatas ofta om att vissa spelar får fördelar. Att Nadal och Djokovic tillåts ta mer tid på sig än andra och så vidare. Om det stämmer eller inte, kanske, jag vet inte. Varför Kyrgios klarar sig så bra vet jag inte. Jag återkommer bara till det jag nästan alltid återkommer till när det gäller reglerna i tennis. Varför gör man inte bara regler som går att följa?

Antingen är det tillåtet att kasta stolar, eller så är det inte det, och om inte så blir man diskad för det. Antingen är det tillåtet att skjuta bort bollar var man vill, eller så är det otillåtet oavsett var bollen landar. Antingen så är det 25 sekunder mellan bollarna, eller så är det inte det. Jag förstår inte varför man är så fruktansvärt benägen att ha regler som hela tiden bjuder in till oklara tolkningar.

Personligen anser jag att samtliga tre videoklipp ovan ska generera i utvisning. Diskning är fel ord. Jag tycker man ska kunna bli utvisad istället. Aggressivt beteende ska det vara nolltolerans på och helt ärligt tycker jag nog egentligen det ska innefatta sönderslagna racketar också. Antingen tillåter man det eller så gör man det inte. Som nu med de här varningarna man kan få, det finns liksom noll mening med det.