Murray nere på jorden igen

Då var det slut den här veckan för Murray, och vad ska man säga egentligen? Vilken fot ska man stå på? Såhär såg det i alla fall ut när Thiem vann idag.

Spelar riktigt bra den här veckan, Thiem. Två bra matcher redan och det här var riktigt bra. Murray ska vara supernöjd med sin vecka också så klart. Norrie är en okej seger. Berrettini är en riktigt bra seger. Det här var hans överlägset bästa turnering sen han kom tillbaka i somras.

Det här är ju bra. Han slår Berrettini som är topp-10 i år. Han pressar en riktigt bra spelande topp-5-spelare till ett tiebreak. Vad är problemet egentligen? Allt talar för att det går spikrakt åt rätt håll för Murray och tar han bara några kliv till så är han ju däruppe igen.

Men ser det inte väldigt sävligt ut ändå? Jag tycker det är så svårt att jämföra, för man minns ju aldrig exakt. Jag har precis suttit och tittat på lite äldre klipp på honom och jo, jag har rätt. Han har verkligen tappat mycket i hastighet ut i hörnen och han tvingas nu slica på bollar som han förut inte ens hade tänkt tanken att välja det slaget på. Så något har hänt med hans fysik, hans snabbhet, hans förmåga att röra sig. Frågan nu blir hur han kan jobba sig runt det. Han är den antagligen bästa av alla på att välja rätt slag i rätt läge, och han läser troligen spelet bäst av alla tennisspelare som finns just nu i alla fall. Han det vara möjligt att han kan klara sig ändå, om han trimmar just dessa egenskaper ytterligare? Inte omöjligt. Den här veckan borde i alla fall ge honom massor av råg i ryggen.