Inför dagens semifinaler

Upp och hoppa nu, sömntutor. Idag börjar vi titta på tennis på allvar igen.

08:00 Djokovic-Goffin 1,16-6,50 Bethard

Man blir lite rädd varje gång han dyker upp på en sån här head to head-skylt, Djokovic. Visst känns han lite som sista bossen på ett gammalt hederligt tv spel? Med den rätt avgörande skillnaden att den där bossen som till att börja med känns totalt omöjlig lär man sig efter 3-4 försök att döda. Djokovic, han lär man sig inte så. Han är alltid boss. Alltid omöjlig. Nästan.

Däremot så kan man ju ibland bara känna att nu är det dags att slå den där jäkeln, och jag hoppas att coach Johansson präntat in det i Goffins skalle till den här matchen. För någonstans så, varför inte. Djokovic har inte haft något motstånd alls den här veckan. Turneringssegern är i princip redan klar som det känns, det är Millman som väntar i final, snälla nån. Det är knappt så att Djokovic kan förväntas att veta vem Millman är, så dålig är han, typ. Så det här är sista hindret, varför då inte chocka Djokovic lite?

Goffin vann i Monte Carlo 17 men på de sex torskarna har han bara vunnit ett set och ofta har det varit ganska blodigt. I Wimbledonkvarten i somras, där han väl hade 4-2 i första eller nåt sånt? Blev det till slut inte så kul. 6-4 6-0 6-2 och går man på hur det såg ut där så passar inte det här Goffin sådär superbra.

I min värld är Goffins problem, hans stora problem i alla fall, att han har en spelstil där han borde kunna mata boll precis hur länge som helst, men han trivs egentligen inte alls när motståndaren får tillbaka några av hans kanoner. Han vill helst avgöra på ett eller två tillslag när han väl får läger. När han möter Djokovic höjs kraven till att sätta tre eller fyra kanoner, och då blir det att han missar lite för mycket. Det är tyvärr helt omöjligt att komma runt när han möter Djokovic. Han kan heller inte välja att låta Djokovic föra spelet. Vilket annars vore ett bra drag sett till problemen han har att nöta ner ett försvar. För Goffins vilja att försvara sig, den är inte så superstor kanske.

Nu låter det som en fotknölssågning av Goffin det här. Det är det inte. Men det passar honom faktiskt ganska dåligt att möta Djokovic och det är ju lite jobbigt det när man också ska lägga till att det är tidernas bästa spelare han möter.

Så, varför skräller det då?

För att det är dags att slå den där jäkeln nu.

10:30 Thiem-Khachanov 1,62-2,50 Bethard

Ojdå, kolla oddsen. Folk har blivit rätt imponerade av Thiem den här veckan kan man säga. Han är idag alltså storfavorit mot en spelare som han normalt inte ens är i närheten av på vanlig hardcourt.

Om man skulle göra en generell hardcourtranking så skulle Khachanov nog vara topp-10. Thiem skulle vara topp-20, kanske. Med darr på ribban. Så man ska kanske inte helt bortse från att Khachanov i grund och botten är en mycket bättre hardcourtspelare än Thiem.

Thiem har förstås sett mycket bra ut under veckan. Bland det bättre man sett honom spela på hardcourt. Men vilka har han slagit då? Gasquet, Zhang och Murray. Det är inte Djokovic gånger tre direkt, så att säga.

Jag tycker Thiem är favorit här. Khachanov har i vanlig ordning i år gungat sig hit. Han ser inte särskilt bra ut. Men man måste komma ihåg Khachanovs totala överhalning senast de möttes i Paris i höstas, och då var det ett underlag som gynnade Thiem kraftigt jämfört med det här.

Khachanov är ingen dum spelare vilket man kanske kan tro ibland. Robotar som han är sällan särskilt smarta. Men jag tror han har skalle nog att försöka nita ner Thiem i backhandshörnet idag och han har absolut, utan tvekan, slagen för att göra det. Så om han bara vill och är smart nog tror jag Khachanov har alla möjligheter att vinna idag, trots Thiems grymma spel under veckan.

15:00 Zverev-Tsitsipas 1,71-2,35 Bethard

Zverev är fortfarande en plats före Tsitsipas på atp-rankingen men på årsrankingen är Tsitsipas fem platser och 1000 poäng före Zverev. 1000 poäng är rätt mycket det när man också lägger till att de har 3000 respektive 2000 poäng. Så att Tsitsipas varit mycket bättre i år är det inte direkt något snack om. Zverev har haft mycket bättre seedningar också så utan det hade nog gapet varit ännu större.

Men Beijing den här veckan är svängarnas turnering och precis som det svängt för Thiem har det svängt för Zverev och han har den här veckan för första gången i år sett ut som sig själv igen. Det som under hela säsongen spretat åt precis alla håll har den här veckan varit en helhet. Han har kunnat spela igen, kort sagt.

Tsitsipas har varit formsvag ett tag. Bra gjort att slå Isner igår kontrollerat, men det var en bra match up för honom. Viktiga poäng är hans grej och mot Isner avgörs allt på viktiga poäng.

Jag tycker faktiskt att Zverev är favorit idag. Han har sett så pass bra ut att man kanske kan antyda att han är tillbaka och då ska han vara lite bättre. Men otroligt jämnt, vidöppet, och otroligt intressant. Det sägs att de inte direkt är bästisar de här två, så vi kan nog lita på att de är ganska segersugna. Om man ska spela oddsen däruppe så, tveklöst Tsitsipas. Zverev är aldrig så stor favorit som de där oddsen talar om.