Otrolig nivå på Stockholm Open

Jag förstår inte vad de gjort i år riktigt, men någonting har de gjort bra, arrangörerna av Stockholm Open. Min mängd klagande på allt som har med svensk tennis att göra, inklusive hur våra svenska atp-turneringar sköt, brukar vara helt ohanterbart står. Men vad extra superroligt då att någon enstaka gång kunna skriva att något är skitbra.

Del Potro, Fognini, Dimitrov, Shapovalov, Pouille, Verdasco, Querrey, Fritz, Opelka, Evans, Carreno Busta, och även utfyllnaden är drömspelare för en 250-turnering. Krajinovic som är livsfarlig inomhus och nästan topp-50, Andujar som är stekhet just nu, Nishioka som är sevärd, Ruud som är norrman, Sousa som är mycket formstark, Millman som var i final i Tokyo, Fucsovics som ofta varit nära 30-strecket senaste året, Albot som etablerat sig som en bra topp-50-spelare. Som jag tror jag skrivit någon gång. Det finns bara en spelare i startfältet som jag som arrangör inte hade velat ha och det är Cecchinato. Jag har knappt sett på maken. Antingen har de jobbat helt overkligt hårt med perfekt fingertoppskänsla eller så har de haft en vansinnig tur kring vilka spelare som valt att anmäla sig. Troligen båda grejerna.

Det är ju upplagt för att det där ska haverera givetvis. Del Potro har tänkt att göra comeback, men hur säkert känns det? Typ 50% chans att han dyker upp skulle jag säga. Sen är det ju Shanghai den här veckan och vad som helst kan hända. jag blir inte superförvånad om åtminstone en tredjedel av spelarna jag nämnt däruppe inte kommer men det är bara att hoppas.

Det var dock inte det som den här texten skulle handla om utan det här.

Dubbeln har alltid varit otroligt svag i Stockholm Open. Märkligt svag. Dubbelspelarna spelar ju hur mycket som helst och det gäller också de bästa paren. Men till Stockholm har de bra paren väldigt sällan kommit och som sagt, nivån har oftast varit bland årets sämsta på atp-touren. Inte i år dock.

Rojer/Tecau är alltid nära de absolut bästa paren även om de tappat lite i ranking just nu.

Pavic/Soares, mycket intressant par som ännu inte fått det att stämma perfekt tillsammans men var för sig har varit världsetta och världstvåa tidigare.

Dodig/Polasek är kanske världens bästa par just nu. Topp-3 är de utan tvekan. De vann i Tokyo förra veckan efter att ha varit snudd på överlägsna. Vann också en mastersturnering nyligen och det var väl semifinal de nådde i Wimbledon.

Och även i övrigt, högklassiga dubbelspelare.

Jag håller ju på en del med dubbel då det är det jag är absolut bäst på att dela ut speltips på så mitt intresse är stort och därmed sjukt kul att man i år alltså även fått bra dubbelspelare till Stockholm Open.