Någon ska vara först med allt

Jag tror jag har sett det mesta hända på en tennisbana. Särskilt på challengertouren. Några gånger per år blir folk diskade av de mest konstiga orsakerna. Det här får dock sägas vara något av det konstigaste. Zapata Miralles har alltså inte gjort något, men hans shorts är trasiga, och han blir diskad.

Om man spolar fram ungefär en timme kan man se situationen. Svårt att riktigt höra vad domaren säger. Han mumlar. Varför är svårt att säga. Kanske börjar domarna bli mer och mer rädda för vad de säger. Vi minns ju häromveckan när domare Moscarella sa lite grejer som man möjligen inte ska säga. Jag vet inte varför domaren skulle vara rädd för något här men fortfarande, han mumlar, av någon anledning.

Överdomaren verkar inte vara på absolut bästa humör när han kommer in på banan heller. Det är ord och inga visor så att säga.

Jag kan ju tycka att det är lite kantigt. Visst, han drog sönder brallorna själv och får därmed skylla sig själv, men snälla nån. Ni kan ju kolla på läktarna där. Det sitter en person och kollar på matchen, och det känns kanske inte som att han skulle ta särskilt illa vid sig om Zapata Miralles spelade färdigt matchen med trasiga shorts.

Om man ska dra lite jämförelser så, Kyrgios kastade stolar i Rom utan att bli diskad förrän han själv bestämde att han ville bli det. Zapata Miralles blev här diskad för trasiga short. Tennisen har kanske ibland ett litet problem när det gäller jämnheten på bedömningarna.

Kul med nåt nytt i alla fall. Nu har jag sett en spelare bli diskad för felaktiga shorts också.