Shangai – tisdag

Blev ju en kul avslutning på tisdagen spel det där med en riktigt fet hatmatch mellan Murray och Fognini. Inte ofta man ser det där numera men desto roligare när man väl gör det. Man får vara hur snäll, god, allt möjligt man vill men det går ändå inte att säga något annat än att det är uppfriskande när två spelare är riktigt osams. Som Murray och Fognini var. Märkligt nog. Det kändes som att de blev osams för ingenting också. Det började väl lite med ännu ett hemskt feldomslut av domare Murphy. Han är värdelös. De flesta domarna på atp-touren är dåliga, menlösa, och så vidare men han är direkt värdelös. Jag tror han är sämst av alla faktiskt. Stoppboll Fognini. Murray svarade med stoppboll. Fognini får upp superfart i fötterna och når stoppbollen trots att den såg omöjlig ut och slår en perfekt vinnare. Domaren meddelar att bollen studsade två gånger och ger Murray poängen och breaket som borde avgjort matchen, 5-4 i skilje. Märkligt nog exploderade inte Fognini själv. Han nöjde sig med att berättade för domaren att han gjort fel. Jag tror ärligt talat den ganska lugna reaktionen var en följd av att han själv inte var helt säker på att bollen inte studsat två gånger. Jag är förresten inte heller helt säker. Inte ens på en perfekt reprisbild går det att säga med säkerhet att bollen inte var i marken. Det är typ 70-30 på att den inte är det. Oavsett vilket, i min värld kan domaren bara döma något han ser, och Murphy såg inte att bollen studsade två gånger. Han chansade på att den gjorde det, och då är det ett felaktigt domslut oavsett hur det egentligen var.

Fognini blev på lite dåligt humör, och då blir det så klart alltid stökigt.

Sen händer det något i nästföljande gem. Murray slog in en volley framme vid nätet, Fognini sa något till honom, och sen blev Murray superarg. Fognini sa efter matchen att han försökte skoja med Murray. Så var det väl kanske inte, eller så var det så, vad vet jag. Murray var väldigt, väldigt arg i alla fall och han reagerade väl sen lite som en 10-åring. Han ville sen vinna så otroligt nära att han blev blockerad av det och trots två chanser att serva hem matchen klarade han det inte. Första gången var det nervositet. Andra gången var det att Fognini började spela så sjukt bra att det knappt gick att vinna poäng mot honom. Hans spel i sista gemet och det avslutande tiebreaket, det är bara att luta sig tillbaka och njuta när han spelar sådär. Det är helt fantastiskt.

Sett över hela matchen var Fognini klart bättre men han hade en riktigt dålig, lång period i mitten på matchen och det kunde gett Murray vinsten. Murray imponerar inte särskilt på mig spelmässigt men han är otroligt bökig att bli av med. Han jobbar, sliter, servar rätt bra, och ger inte bort något. Han är svårslagen, även om det blir rätt tydligt hur chanslös han är under de perioder då någon som Fognini spelar bra.

Kul match i alla fall och Murray är nog inte glad i detta nu.

Resultaten från dagen i övrigt.

Oj så tunn han var, Coric. Nu tappar han äntligen lite poäng och ranking men alltså, vad dålig han är för att ha en så bra ranking. Det händer ju ingenting. Han står bara där och bollar tillbaka lagom vekt och jösses vad överlägsen Rublev var. Jag gillar det. För jag gillar ju inte Coric.

Bublik gav upp under regnavbrottet va? Det får man ju inte riktigt göra.

Imponerande av Millman att bara köra på och orka efter förra veckans framgång. Var otroligt bra spel i den matchen. Eller så var det mest en sån där kameravinkel som gör att man ser hur bra spelarna verkligen är. De stod och bankade på väldigt bra i alla fall och missade inte. Sen kan det väl diskuteras om det ar särskilt mycket variation, kanske inte nej. Pella borde vunnit första set men när han inte vann det så kändes det nog lite bökigt att ta sig tillbaka med tanke på hur lite Millman missade.

Pouille. Han var break ner i andra va? Jag skymtade det. Han är ju en bra spelare liksom. Kan man i alla fall tro när man ser honom ibland. Men oj så dålig han kan vara. Li är inte ens en medelspelare på challengertouren. Inte så bra att hålla på att förlora mot honom.

Bra av Pospisil. Imponerande comeback där.

Lite som jag befarade, Hurkacz passade Monfils riktigt dålig. Monfils var inte förberedd taktiskt utan spelade precis som vanlig och då blev han helt enkelt sönderbankad av Hurkacz.

Medvedev, han är bra. Oj vad bra han är alltså. Obehagligt. Superhjälte.

Hur många matcher har Federer vunnit i sitt liv med break i ena setet och tiebreak i det andra? Många är det. Han gick inte riktigt för fullt utan det var avslappnat och bra, som han vill ha det.’

Det var det om dagen. Vi kan väl ta inför morgondagen i ett eget inlägg tycker jag, så ni måste gå in på vamosrafa.se en gång till idag.