Inför åttondelarna i Shanghai

Då kör vi då. Efter att vi sovit i alla fall.

Pospisil måste ju undra lite vad som hänt sen han försvann från tennisen. När han senast spelade på touren fanns inte ens Medvedev, ungefär. Nu möter han plötsligt en världsfyra som är helt omöjlig att slå. Någonstans kul att se Pospisil tillbaka dock. Känns rättvist att han får lite framgång igen. Han har haft det aningen motigt med skador. Hur han ska kunna ha någon slags säkerhet som håller mot Medvedev däremot, det är inte helt lätt att försöka fantisera sig till.

Fognini har spelat bra den här veckan. Otroligt ojämn mot Murray visserligen, men första set och sista gemen, sjukt bra. Mot Querrey höll han hög nivå nästan hela matchen. Vi får se hur humöret är imorgon men visst ska han kunna stå emot Khachanov bra i bollandet. Sen blir det alltid problem för Fognini när han möter den här typen av motståndare på hardcourt. Khachanov har en serve han får massor av poäng och lägen på Fognini har det inte. Och det ställer stora spelmässiga krav på Fognini.

Bautista-Berrettini, hyfsat viktig match för slutspelet. Vill man ha spänning om de fyra sista platserna ska man heja på Berrettini. Om Bautista går till kvarten här har han kanske inte cementerat sin plats, men inte långt därifrån. Det ska nog mycket till för att han ska missa om han vinner. Om Berrettini vinner kommer det fortfarande vara vidöppet om de två sista platserna. Hur går det då? Jag tror Bautista.

Det känns inte som att Isner har någon chans alls mot Djokovic den här gången. Djokovic har missat väldigt lite den senaste veckan och Isner kommer verkligen vinna nästan ingenting när bollen är i spel.

Ska bli intressant att se vad Hurkacz kan göra mot Tsitsipas. Om de skulle stå och banka på varandra från baslinjen så tycker jag att Hurkacz har lite bättre slag egentligen. Samtidigt har Tsitsipas en helt annan variation och han borde kunna få lite snurr på Hurkacz. Då vinner han. Men lite varning för Hurkacz om det blir en enformig matchbild.

Goffin har slagit Federer men även om han spelar bra just nu tycker jag det är ganska lite som talar för att han ska göra det nu. Kvalitetsmässigt en av dagens bästa matcher dock. Goffin kan mycket väl sluta topp-10 i år, så ingen enkel motståndare för Federer i en åttondel.

Thiem är stabil just nu. Han slog Carreno Busta idag rätt enkelt trots att det såg jämnt ut spelmässigt. Han har fått tillbaka den där grymma mentala tryggheten som han tappade ett tag, men nu är den där igen. Passar nog inte Basilashvili så bra att möta Thiem eller. Basilashvili vill styra tempot själv, det får man inte mot Thiem.

Och visst kan Rublev slå Zverev? Hoppas Zverev kommer ha samma panik som han hade idag mot Chardy. Då kan det bli ruggigt sevärt. Det kommer vara plus Rublev när bollen är i spel, så det vill till att Zverev servar bra om han ska vinna.