Så gick onsdagen i Shanghai

Jag tycker måndag-onsdag är lite uppvärmning i mastersturneringar. I Shanghai söndag-onsdag till och med. Det är lite stökigt. Det spelas matcher i olika omgångar och ja, som sagt, stökigt. Från torsdagen och framåt däremot en väldig ordning och reda. En omgång per dag och spelarna som ska nå final får spela fyra dagar i rad. Jag gillar det.

Men innan vi ska prata om den där torsdagen. Såhär gick det idag onsdag.

Djokovic är bra just nu, och Shapovalov såg ut som någon slags junior som svingade hejvilt. Han spelade rätt bra egentligen, Shapovalov, det syntes dock vilken skillnad det är. Man kan prata hur mycket man vill om att Shapovalov bara är 20 år gammal. Spelar man som han gör, så vilt och med en så svag backhand, då blir man aldrig någon Djokovic. Det är omöjligt. Shapovalov var bättre den här tiden förra året än nu, och med facit i hand kanske han borde tänkt till lite och försökt jobba på att bygga om sitt spel lite medan han fortfarande har all tid i världen på sig. Dels taktiskt, men han skulle nog också behöva göra något åt sin backhand. Den där svingen alltså, hur ska han någonsin få den att bli säker utan att göra om den? Man ska inte direkt såga någon för att han förlorar mot tidernas bästa tennisspelare, men många har en bild av att Shapovalov en gång ska bli bäst i världen i tennis. Om han nu blir det får det nog då lov att vara väldigt mycket sämre klass på de andra spelarna än vad det är nu.

Ser ni att alla seedade spelare höll förresten. Det gillar jag när de håller under första delen av veckan, för då får vi bra matcher längre fram.

Carreno Busta stretade emot riktigt bra. Två setbollar och läge att passera på den andra. Långt ifrån säkert att han hade vunnit ändå i och för sig, Thiem var vändningskung i Beijing. Snabb hardcourt den här veckan, och Thiem spelar ändå ganska bra. Kul att se.

Det var mycket panik och kramp mentalt i matchen mellan Zverev och Chardy. Han ville så mycket i första sets tiebreak Zverev att man liksom nästan blev nervös själv. På ett sätt är det ju lite charmigt att han vill så fruktansvärt mycket men när det blir den där paniken i gesterna, nja, det blir ju lite Söderling över det och det är kanske inte sådär supercoolt ändå.

Tsitsipas har tydligen sagt att Felix är den svåraste motståndare han mött. Han kanske inte är så frisk i skallen trots allt, greken. Vinst idag. Helt jämnt. Tsitsipas var ruggigt bra när det gällde som mest. Helt i sin ordning.

Khachanov är en bra spelare. Fritz är en medelmåttig spelare. Frågor på det? Jag tycker verkligen det är ungefär sådär det ska gå mellan dem. Men så har jag ju inte så höga tankar om Fritz heller.

Opelka hade en breakboll men i allmänhet var han helt otroligt långt ifrån medan Bautista var och hackade på Opelkas serve hela tiden. Påtagligt vad beroende han är av tat vara först i matcherna, Opelka. Så fort han hamnar efter märker man hur han absolut inte trot på det och till och med serven blir sämre av det.

Garin var med bra inledningsvis mot Berrettini men han spelade väl lite utanför det han klarar under en hel match då kanske. När Berrettini väl fick första breaket var det raka vägen till vinst sen.

Goffin har en bra period nu. Han hade nog hoppas på att Zverev eller Bautista skulle förlora idag dock så han kunde ta några poäng på dem i slutspelsstriden men icke. Berrettini som är den fjärde i det där sällskapet som har bäst chans och kvar förresten.

Pouille var aldrig riktigt nära egentligen. Isner har hittat formen. Brukar inte ha mycket till höstform känns det som, Isner så det här är bra för honom.

Och Rublev-Millman, jösses. Jag ska citera mig själv när två gem var spelade. ”Rublev brukar faktiskt inte vinna när en matchbild ser ut såhär” skrev jag till en kompis. Nåväl, inte ens jag förstår mig alltid på tennis. Normalt sett brukar Rublev få det lite svårt när han möter en spelare som klarar av att pressa upp tempot tillräckligt för att Rublev ska tvingas lämna baslinjen. Millman gjorde just det, men just idag missade Rublev verkligen ingenting. Sen gav Millman slaget förlorat ganska tidigt, han är sliten så klart, men första set där, han var löjligt bra, Rublev.

det var torsdagen det mina vänner. Titta in lite senare för allt om morgondagens åttondelar.