Inför Shanghaifinalen

Då kör vi! Må bästa snorvalp vinna.

10:30 Medvedev-Zverev 1,67–2,40 Bethard

Må bästa ryss vinna matchen man ska säga.

Det känns skönt att vi gjort vårt val på något sätt när det gäller snorvalparna. Innan Medvedev kom upp så fanns det helt gäng, och man gillade inte någon. Nu har Medvedev kommit, jag tycker mycket om honom. Jag tycker mycket lite om Zverev och flera av de andra spelarna i den där årgången. Jag har svårt att tänka mig att Medvedev inte kommer vara den spelare jag hejar på i världstoppen den dag de som är där nu försvinner. Det som varit lite speciellt på senare år är att jag på något sätt hejat på tre av de fyra största spelarna. Det har blivit lite stökigt. Så det kanske till och med blir lite bättre när man har Medvedev att hålla koll på och sen tycker lite mindre om resten.

4-0 till Zverev i inbördes möten. Inte värt att ignorera helt kanske, men nästan. Ingen match spelad i år mellan dem och jag tycker verkligen det känns i princip ointressant med de matcher som Medvedev spelade innan i år. När den här säsongen startade hade han just blivit en topp-20-spelare. I början av förra säsongen var han knappt topp-100. Att en sån spelare inte slår Zverev på löpande band är kanske inget konstigt direkt. Nu är Medvedev bombsäker på topp-4, och idag blir han om jag får bestämma för första gången topp-3, om jag får avgöra för att stanna. Eller ja, nu kör jag på årsrankingen. På atp-rankingen klarar sig Federer en stund till. Sex raka atp-finaler på Medvedev förresten. Det var ett tag sen det hände. Men i alla fall, Zverevs övertag i inbördes möten, jag tror inte det betyder så mycket.

Något som däremot betyder något är att Zverev nu får anses vara tillbaka i toppen. Förra veckan riktigt bra men en flopp till slut mot Tsitsipas, den här veckan ännu bättre och även mot lite bättre spelare. Sen ska man vara väldigt medveten om att det Medvedev gör just nu, att kliva upp och närma sig de absolut bästa i toppen, det har Zverev aldrig varit i närheten av. Han segade sig upp till plats tre på rankingen i slutet av 2017, men det handlade inte om att han var nära dem utan om helt andra saker. Medvedev är bättre, närmare att vara bäst i världen, nu än vad Zverev någonsin varit.

Inte ojämnt som jag kanske kan få det att låta. Det här ska kunna bli en rejäl kamp.

Medvedev, otroligt trygg från baslinjen och kan i princip inte missa.

Zverev en fantastisk bollare när han får tid på sig.

Två vassa servare, men Zverev snäppet vassare på det området, Medvedev dock med de bättre returerna.

De har alltså inte mötts sen Medvedcev höjde sig till sin nya nivå, och nu på tiden att vi får se dem mot varandra, för det är ju inte direkt de här två som ligger sämst till för att vara bäst i världen när gubbarna i toppen försvinner. Det här blir det första av troligen otroligt många stora matcher mellan dem. Jag hoppas att Medvedev stämmer i bäcken direkt, hur tänker ni?