Hyfsat svårslagen, Medvedev

Svårslagen, de är svårt att hitta ett mer passande ord för Medvedev va? Man blir liksom inte av med honom.

Han torskade mot Goffin i tredje omgången i Wimbledon. Jag minns den matchen. Då var han fortfarande mänsklig, och då blev han fortfarande så arg att han nästan inte kunde kontrollera sig själ.v Sen hände något. Han måste ha bestämt sig på något vis. För sen har han haft en helt annan mental inställning till allt. Han har slagit sönder några racketar sen dess, men sen dess har han inte längre blivit arg på ett sätt så det påverkat honom negativt. Han har istället bara tuffat på när det råkat gå emot någon boll, och det har gjort honom just extremt svårslagen. För när han har fokus varje boll med den spelstil och den nivå han har, det är inte lätt att vinna de där sista poängen i gemen mot honom. Kolla bara igår när Zverev hade 40-0 i egen serve. Mot Medvedev är det inte läge att slappna av då för man vet att han kommer göra bra bollar resten av gemet också och när Medvedev gör bra bollar, då är det riktigt svårt att komma åt honom.

Final i Washington, final i Montreal, vinst i Cincinnati, final i US Open, vinst i St Petersburg, och nu vinst i Shanghai. Sex raka finaler på atp-nivå och vinst i tre av dem. Det är inte dåligt.

Ingen setförlust den här veckan. Ett tiebreak faktiskt mot Fognini och även ett par 7-5-set, med Medvedevs mått mätt numera är det nästan att vara illa ute. Men ingen setförlust som sagt och även om det ännu är helt omöjligt att säga att han är uppe på samma nivå som de tre i toppen, han måste slå dem mer och vinna någon Grand Slam-turneringar först men det man kan säga redan nu är att ingen har varit så nära toppspelarna de senaste 10 åren, och det har inte någon gång känts realistisk att någon ska bli lika bra eller bättre än dem. Förrän nu. Det är första gången det finns någon som kan kliva upp och vinna innan Djokovic, Nadal och Federer lagt av. Kanske är det till och med så att Medvedev kan bli bättre än dem innan de lagt av och att någon skulle bli det har även det känts totalt orealistiskt hur länge som helst.

Han kom till slut, den här självklara arvtagaren till tennisens överlägset starkaste period genom tiderna. Medvedev är nu närmare att vara en av de bästa än han är att vara en spelare bakom de bästa.

Otroligt egentligen, visst tycker man att Medvedev haft ett par rätt bra månader här? Och ett rätt bra år i stort? Han har varit fantastisk, i synnerhet senaste månaderna men bra innan dess också.

Vad tror ni, är han och hackar på platsen som världsetta? Inte direkt.

Han gick nu om Federer med nöd och näppe och är ny trea på årsrankingen. Han har däremot mer än 2000 poäng upp till Djokovic på andraplatsen, och 3500 poäng upp till Nadal på förstaplatsen. Det säger en del om hur bra spelarna däruppe är. De förlorar nämligen lika lite som Medvedev gjort nu senaste veckorna, med det tillägget att de alltid förlorar ungefär så lite. Så en liten bit kvar har han onekligen men fortsätter han såhär så, så är det inte så tokigt.