Inför Stockholm Open-måndagen

Då kör vi. Här har vi måndagens matcher.

Svenskt i andra kvalomgången! Lucas Renard slår igenom nu, det är nu det händer. Han kvalar in här och sen bara fortsätter det under hösten och plötsligt har vi tre svenska spelare på atp-touren. Nja, kanske inte. Gulbis är väl sällan på bästa humör i Sverige kanske och i år har han ju inte kunnat spela överhuvudtaget. Nu tappar han det sista av sina poäng de kommande två veckorna och var kommer han egentligen landar på rankingen? Skulle gissa att han avslutar året runt 250 i världen någonting. Men Renard mot Paul alltså. Paul är en bra spelare som spelar ganska lite då han har svårt att få kroppen att hålla ihop. Men säg såhär, det ska vara en viss klasskillnad mellan dem och man kan bara hoppas att Paul inte går för fullt så det blir alltför pinsamt.

Lite roligare match på den andra banan då kanske. Sugita och Popyrin är två rätt bra spelare. Sugita minns nog vissa. Han är den där extrema grässpecialisten som till och med vann en turnering på gräs för något år sen och var topp-50 med marginal. Sen rasade han men är nu på väg tillbaka efter bra spel på challengertouren senaste månaderna. Popyrin var i åttondelen, var det väl, i Australian Open och borde där nog ha slagit Pouille men föll knappt. Då kändes det som att han skulle vara superetablerad på atp-touren vid det här laget men ganska tungt år för honom även om han nästan är topp-100 i världen. Sugita spelar väldigt snabbt, Popyrin inte lika snabbt, Sugita kan nog ha en bra chans där med tanke på hur snabbt det brukar gå på den banan.

Stebe-Otte, ja ska man vara helt ärlig så hade det varit svårt att marknadsföra den matchen ens i en challengerturnering. Två supertråkiga tyskar. Stebe vet några av er har varit topp-100 tidigare, men han har ju faktiskt varit skadad nästan hela karriären. Kom tillbaka i somras och gick till final direkt i en atp. Sen rätt blandade resultat. Otte kvalade in förra året och är en bra challengerspelare men inget spektakulärt direkt.

Inte roligare match på bana 1 i det här fallet. Mager är otroligt nog nästan topp-100 i världen, egentligen utan att ha varit en av de bästa på challengertouren men poängen har formligen rasat in för honom. Han har blivit lite bättre på hardcourt, men är en väldigt utpräglad grusspelare så Novak ska vinna den där matchen även om han inte är i form riktigt.

Travaglia var någorlunda okej på hardcourt för några år sen men på senare tid är det mest grus han spelat på och plockat poäng på. Borde få lite problem med tempot och Opelka borde vinna den matchen ganska enkelt.

Dubbel på Bana 1 och faktiskt en rätt bra match. Bambridge och Mclachlan har precis börjat spela med varandra. Utan större framgång faktiskt men de är rätt duktiga spelare. Bambridge vann ju Stockholm Open förra året med O’Mara som han nu alltså dumpade för Mclachlan och Mclachlan har vunnit flera titlar, dels den sjuka titeln med Uchiyama i Tokyo för ett par år sen men han har varit som bäst när han spelat med Struff och då slagit flera av världens bästa par. Martin var i final i Franska Öppna med Chardy, Koolhof är rankad på plats 15 i världen numera, det är rätt okej. Han har haft sina främsta framgångar med Haase dock.

Sen blir det kvällspass och är man riktigt snäll kan man säga att Evans-Tomic är en okej match men Tomic kämpar ju aldrig längre och därmed finns det en viss risk att det kan bli lite sömnigt. Men hoppas han försöker, eller att han börjar stöka. Bara det händer något.

Avslutningen med Tipsarevic och Moutet, den kan man kanske vara utan. En av Tipsarevic absolut sista matcher dock, så gillar man honom kan det ju vara kul att se honom en sista gång. Helt värdelös har han heller inte varit när han spelat i år så lite motstånd kan han nog bjuda på. Moutet är med sin vekhet i spelet inte direkt spelaren som blåser bort sin motståndare så att säga.

Det var det. Jag kommer vara på plats och kolla men just idag lite annat också så dagens sammanfattning kommer nog komma ut ganska sent, men den kommer komma. Så titta in ikväll med andra ord så får ni mina ord om dagens spel.