Måndagens SO-sammanfattning

Det blir lite sent faktiskt att hinna få till någon sammanfattning efter avslutat spel med tanke på det kvällspass man har på Stockholm Open numera. Så emellanåt får vi nog ta det på morgontid såhär istället.

Såhär gick det i alla fall under måndagen.

Tre matcher i huvudturneringen. Det blir ju inte så mycket under måndagen i en turnering med 28-lottning.

Opelka ute vilket i mångt och mycket handlar omn att han inte kan vinna matcher där han ligger under. Nu kom han tillbaka och tvingade matchen till ett avgörande set vilket är en skräll i sig, men han är inte bra under press alltså den killen. Det är som att han börjar tvivla på allt, inklusive serven, så fort han råkar bli bruten. Sen hur Travaglia lyckades bryta honom två gånger, det kan man fråga sig. Det smällde ganska bra i racketen från Opelkas håll så att säga. Rätt kul att få sitta så nära och se någon serva på det sättet. Men Travaglia till andra omgången. Lite synd på något vis. Såna här turneringar har inte råd med det, att de bra spelarna åker ut direkt för då blir matcherna längre fram lite sämre.

Tomic hängde väl med rätt bra egentligen, även om han inte var nära. Evans kan bättre, men får vara nöjd att vara vidare.

Moutet? Inte bra. Otroligt inte bra. Det känns faktiskt direkt orättvist att han är rankad topp-100 just nu. Jag tycker inte han gjort tillräckligt för att förtjäna det och han är inte en så bra spelare. Tipsarevic, kommer han bli en sån där spelare som aldrig kan sluta kanske? Inte alls omöjligt skulle jag säga. Han har sagt att han ska sluta efter Davis Cup i höst och han kommer ha att göra efter det också då han redan tränar ett par spelare, men är han såhär bra känns det väl som att han kommer göra vissa inhopp ibland ändå.

Paul gick inte för fullt, så inget att reagera på att Renard tog några gem.

Riktigt bra spel mellan Popyrin och Sugita. Det kändes kanske som att Sugita skulle gjort något bättre av sin ledning, dels med 1-0 i set och sen med ett tidigt break i skilje men han klarade inte av att hålla säkerheten i bollandet och Popyrin vann till slut på sin serve och sin bättre förmåga att avgöra. Var dock betydelselös den matchen. Verdasco och Fucsovics drog sig ur igår och det kan säkert komma någon mer. Så vem vet, inte ens Renard är faktiskt helt borta från att komma in i huvudturneringen, sjukt nog. Sugita och Otte var det som hade flyt i lottningen igår. Mager ganska rejält oflyt, han är ännu inte inne i huvudturneringen.

Novak-Mager, det var sömnigt, det var det. Kanske inte spelare som får en att köra upphopp riktigt. Novak ska vara bättre på hardcourt och vann, typ.

Och så slog Stebe till slut Otte, men han borde gjort det redan i två set. Rätt intressant vilken destruktiv spelare Otte faktiskt är. Han servar, och sen gör han verkligen ingenting. Stebe har ett rätt bra drivande spel, och som sagt, jag tycker inte han borde förlorat något set där sett till hur mycket bättre han var. Men Otte alltså ändå inne i huvudturneringen och det med en otroligt bra lottning. Han får möta Popyrin i första rundan. Rättvist nog fick Stebe ännu bättre lottning. Han möter fältets troligen sämsta spelare, Schnur i första omgången.

Det var gårdagen det. Mest noterbart i övrigt att man äntligen tagit bort det anskrämliga nätet som i alla år skymt sikten på Bana 1. Riktigt trevligt och nu är det en otroligt fin miljö för att titta på tennis däruppe. I övrigt var väl det mesta som vanligt skulle jag säga.

Nya tag idag, för med ett inlägg inför dagens spel som kommer om bara en liten stund.