Inför onsdagens Stockholm Open

Vad har vi idag då tro? Jo, detta så klart.

Man kan ju fråga sig hur den där dubbeln letade sig in på Centercourten istället för någon av singelmatcherna som spelades på Bana 1 igår, men sånt där går aldrig riktigt att förstå. Ingen dålig dubbelmatch alls i och för sig. Pavic tidigare världsetta i dubbel, Soares har väl varit tvåa och de vann ju i Shanghai förresten för några dagar sen så kanske därför de belönas med att spela inför publik här. Eller ja, publik. Hittills har det ju inte varit någon publik. Undrar hur många betalande gäster man haft de tre första dagarna. Det måste vara försvinnande få alltså. Den första kvällsmatchen igår hade väl tusen åskådare kanske då den första kvällsmatchen är den som folk som varit på sponsorevent under dagen ser. Men i övrigt, som sagt, det har inte varit många och tittat. Lite synd med tanke på hur mycket man marknadsfört turneringen men samtidigt kan jag förstå det. Det är svårt att övertyga folk att gå och titta på medelmåttiga tennisspelare på dagtid när man jobbar.

Nishioka-Fritz kan väl bli lite kul kanske. Han servar fascinerande löst, Nishioka och det är alltid ett stort problem när man möter någon som servar rätt bra. Men väl i spelet är inte Fritz så mycket för världen och där kan nog Nishioka vara lite bättre så helt given är Fritz vinst där absolut inte.

Ymer mot Sousa får väl ses som dagens höjdpunkt. Jag tycker att Ymer ska vara lite favorit. Han har varit så bra nu senaste månaderna att jag tycker att han är precis utanför de 50 bästa i världen vad gäller spelstyrka och där någonstans är också Sousa. Hemmaplan för Ymer och han brukar kunna utnyttja det ganska bra. Sousa har kämpandet som sin enda stora tillgång och frågan är hur mycket betalt han får för det mot Ymer. Det känns som att Ymer bara kommer vara bättre när bollen är i spel och så mycket annat ska inte finnas i matchbilden. Så ja, en svensk till andra rundan, jag tror det.

Querrey-Dimitrov är dagens nivåmässigt bästa match så klart. Querrey har nästan varit topp-10, Dimitrov har varit topp-10 med marginal. 3-0 Dimitrov i inbördes möten och jag förstår det. Han är lagom bra på allt och det passar väldigt bra mot Querrey. Dimitrov har lagom, tillräckligt bra returer för att få Querreys serve i spel och sen är han också lagom, tillräckligt bra i spelet för att där vara klart bättre än Querrey. Querreys chans är att våga attackera lite extra, hoppas på en bra dag och att de viktiga poängen studsar med honom. För en normal dag vinner Dimitrov tycker jag.

Evans-Krajinovic är ingen dum match. Samma historia på dem men lite olika anledning till det. Båda två slog igenom ordentligt för några år sen, försvann sen helt men är nu tillbaka igen och är båda runt 50 i världen. Aldrig mötts på atp-touren men en vinst för Krajinovic på challengertouren för några år sen. Väldigt olika spelare, men en gemensam nämnare och det är att båda två trivs bäst med att vara offensiva. Evans kanske med lite skarpare attacker medan Krajinovic maler lite mer. Evans har otroligt stor skillnad mellan sina slag, extremt mycket bättre forehand än backhand, Krajinovic slag är väldigt jämna. Lite lika, lite olika, ungefär lika bra. Borde kunna bli en kul match det där tycker jag.

På Bana 1, dubbel. Göransson kanske någon vill se. Eller ärligt talat, nej ingen vill nog det. Ingen vet ens vem han är. Sen Kontinen och Roger-Vasselin som är två jättebra dubbelspelare, men som inte spelat tillsammans tidigare. Och sist bröderna Ymer mot Lindstedt och Albot. Börjat knorra lite om att det är dags att sluta, Lindstedt. Han gillar nog inte att bli placerad på Bana 1 här, och han skulle troligen inte gilla att förlora mot bröderna Ymer så vem vet, en torsk här kanske skulle snabba på processen gällande avslut en del.