Det blir nästan lite komiskt när man ska sammanfatta en dag i en 250-turnering med 28-lottning såhär. För vad säger ni, ser det ut som att det var full fart igår?

Fyra matcher. Det är inte så mycket det. Fyra matcher, egentligen skulle man kunna raska av det där på två banor under kvällstid och egentligen är nog inte det en vansinnig tanke. Det är givetvis på tok för få matcher. Redan 32-lottningar är väldigt små för att avgöras på åtta eller till och med nio dagar. 28-lottningar blir ännu värre. Det blir för utspritt. Ett annat alternativ vore att börja en dag senare. Man skulle kunna köra igång med de första kvalmatcherna under måndagen för att kunna fylla ut de första dagarna så skulle man kunna ha lite fler matcher kvar till onsdagen, och sen eventuellt kunna köra samtliga åttondelar under torsdagen vilket skulle kunna göra just torsdagen till en riktig publikdag.

Äh, jag tycker det är för få matcher i alla fall. Så det så.

Ymer, mycket bra. Vad bra han är alltså. Jag skrev igår om hur bra storebror egentligen är, men att han påverkas så alldeles på tok för mycket av nervositet. Lillebror är likadant, han är så otroligt bra, men med tillägget att han inte blir nervös. Undrar om han fortfarande säger att Elias är mycket bättre än honom i varje intervju som han gjort det senaste året, Mikael. De få gånger någon velat intervjua honom då. Bättre än Elias är han, bättre än Sousa var han igår, och jag tycker det börjar kännas riktigt intressant. Han var inte på något sätt överlägsen Sousa resultatmässigt. Det borde kanske blivit ett avgörande set. Men han var klart bättre, och det jag tycker känns så vansinnigt positivt är att det verkligen känns som att det borde vara såhär varje gång Ymer möter ungefär en spelare som Sousa. Jag tycker han är ungefär lika bra varje gång jag ser honom just nu. Han har ett mycket tryggt spel, det finns inte så mycket som kan gå fel, och jag tror att han redan nu är bättre än kanske inte hälften av spelarna på atp-touren, men inte så sjukt långt därifrån. Han är nära att vara topp-50 i världen i spelstyrka, Ymer, och det är fantastiskt bra så klart. Sen kommer han säkert bli skadad förr eller senare, han kommer få dippar, men som det ser ut just nu kommer han ha noll problem med att ta steget från challenger till atp.

Nishioka var bra. Det blir nästan löjligt när man ser honom flyga ut i hörnen för att mota tillbaka precis allt. Är han lika snabb som De Minaur? Inte riktigt kanske, men nära är han. Sen får man ju säga att det i en sån match syns rätt väl vilken spelare Fritz är. Hur otroligt enkelspårig han är. Att någon som spelar som han kan vara 29:a i världen är ett grovt underbetyg för de flesta andra spelare. Han är verkligen kodum. Eller så har han bara inte lärt sig något. Han kan serva, och så kan han slå ganska rakt och hårt. Han kan emellertid inte så ett enda slag som andas variation och han rör sig som lite av en dunderklump på banan. Jag har aldrig haft något vidare gott öga till Fritz och jag kan ärligt talat inte fatta hur den spelstilen kan funka så bra för det är verkligen så sjukt, sjukt enkelspårigt.

Querrey slog Dimitrov ganska rättvist. Han var lite bättre över hela matchen. Svårt att riktigt bedöma Dimitrovs nivå. Han var bra i US Open, det är väl ungefär det. Men innan det var han katastrofalt dålig. Nu håller han en lite bättre nivå än innan, men han är väl där strax innanför 50-strecket spelstyrkemässigt. Jag trodde han skulle kunna spinna vidare på spelet från US Open men nu börjar det väl kännas som att det inte blir så utan att det snarare var en lyckträff. Bra Querrey. Två bra matcher hittills under veckan. Och hur kan han egentligen vara rankad 50 i världen? Han är så mycket bättre än så. Exempelvis är han klart bättre än Fritz, för att ta ett exempel.

Och så vann Krajinovic över Evans. Kändes som att Evans kanske ville lite för mycket. Han började riktigt bra och var på väg att springa iväg med första men spände sig. Helt överlägsen i andra sen och i tredje, lite slumpartat. Han kunde ha vunnit, Evans, men man kan heller inte säga att det var orättvist att Krajinovic vann. Han höll lite bättre kontroll på sitt humör över matchens gång och ja, inget konstigt.

Det var det. Fyra matcher. Fem matcher idag i alla fall. Jag återkommer snart inför det.