Inför Stockholm Open-torsdagen

Vi är halvvägs och vi hoppas att den andra halvan åtminstone blir lite fräsigare än den första.

Idag de sista åttondelarna, och såhär ser programmet ut.

Två lucky losers och två kvalare i dagens fyra matcher. Kanske ändå inget tecken på superhög nivå.

Mager har en märkligt hög ranking faktiskt. För bara ett år sen var han knappt etablerad på challengertouren. Nu är han 130 i världen, egentligen utan att ha spelat som en toppspelare på challengertouren och nu är han i åttondel i en atp-turnering där han egentligen torskade i kvalet på ett underlag där han inte är särskilt bra. Det är svårt att förstå sig på tennis ibland. Chanslös mot Carreno Busta ska han i alla fall vara. Det skiljer inte vara en utan flera nivåer mellan dem och det känns helt osannolikt att Mager ska tåla Carreno Bustas tempo.

Sugita-Travaglia, det är ju en sån där match som inte hade stått ut om den spelats på challengertouren i tyska Ismaning idag. Det är inte bra klass och synd att det inte är Opelka-Ymer istället. Ymer borde slagit Sugita, Opelka får kanske inte vara jättenöjd med sin insats mot Travaglia. Men nu är det som det är och vi får ju titta på det. Rätt jämna spelare. Travaglia är rankad 50 platser högre men det återspeglar knappast deras spelstyrka. De är båda två runt 100 i världen skulle jag säga. Travaglia bäst på grus, Sugita bäst på gräs, men inomhushardcourt ska i sammanhanget gynna Sugita. Jag tror att Travaglia kan få det lite tufft med tempot i bollandet. Samtidigt som det är ett problem för Sugita att Travaglia får lite på sin serve, Sugita får inget på sin. Borde kunna bli lite bra bollande trots allt, och jag tror att Sugita är lite bättre i den grenen. Sjukt egentligen. Hade inte Elias Ymer blivit så hutlöst nervös mot Sugita hade vi mycket väl kunnat ha två svenska bröder i kvarten i Stockholm Open som lottningen öppnat upp sig.

Fognini ska väl kunna slå Tipsarevic men snälla nån, att försöka gissa vilket humör Fognini är på den här veckan, det är inte lätt inte. Han kan antingen skita i det totalt, eller så kan han ge det ett försök. 60-40 på försök någonting skulle jag säga. Rimligen Tipsarevic sista match på atp-touren men man kan ju hoppas att han avslutar med att ge det ett försök. Vilket han givetvis kommer göra. Är det något han alltid gjort så är det väl just att få ut det bästa ur sig. Fascinerande faktiskt att han en gång var topp-10 i världen, Tipsarevic. Var han någonsin så bra egentligen? Väldigt tveksamt.

Så kliver Shapovalov till sist in ikväll också. Hur pålitlig känns han formmässigt då? Måttligt kanske kan man väl säga. Popyrin är en rätt bra spelare och absolut en sån spelare som Shapovalov alla gånger kan förlora mot en lite sämre dag. Shapovalov mycket mer kapabel givetvis, men Popyrin är stadig, och Shapovalov har många dåliga dagar. Helt och hållet upp till Shapovalov men som sagt, jag litar inte ett dyft på hans nivå överhuvudtaget. Popyrin lite bättre än sin ranking och så vansinnigt mycket bättre är inte Shapovalov än såna här spelare. Shapovalov precis innanför topp-50 i spelstyrka, Popyrin antagligen precis utanför även om han ännu inte fått ordning på sin ranking.

Och så Ymer som sista match. Det är ju bra, då kanske det stannar kvar någon och tittar på sista matchen i alla fall. Intressant faktiskt att han inte placeras som första kvällsmatch varken igår eller idag. Det är den matchen som har publik, men han kanske tycker det är skönare med lite mindre publik, så kan det ju förstås vara och då ska han befrias från den schemaläggningen. Stebe var inte bra mot Otte när jag såg dem i måndag. Tycker han såg rätt osäker ut och vann mest på att Otte gjorde absolut ingenting med bollen. För mig är Ymer bättre än Stebe på egentligen alla punkter och jag tror att det enda som kan hindra honom ikväll är för mycket press eller att han gör en riktigt dålig match. Om allt flyter som det ska kan Ymer slå Stebe både med sin offensiv och defensiv. Troligen att föredra att vara lite mer offensiv än vanligt dock då Stebe är rätt beroende av att få föra spelet.

Dubbelmatcherna, håll koll på den sista. Dodig/Polasek, ett av de tre bästa paren i världen sen i somras mot Kontinen och Roger-Vasselin som med andra partners tillhört världstoppen. Kontinen har varit världsetta och vunnit flera slams. Roger-Vasselin var i final i Wimbledon i somras med Mahut i en match som de nog borde vunnit.

Mycket nöje och vi får se om vi sammanfattar ikväll eller imorgon bitti.