Inför Stockholm Open-kvartarna

Det blev ju inte riktigt som man hade tänkt sig det här får man säga. Del Potro, Dimitrov, Fognini, Opelka, Verdasco, Fritz, kanske en svensk, och så Shapovalov. När man spånade inför turneringen är det väl något sånt där man hade hoppats på till kvartsfinalerna. Det blir nu…inte riktigt så nej.

Tunt så klart. Väldigt tunt. Men det kan kanske bli kul ändå, vi hoppas på det.

Pavic/Soares ska vara på tok för bra för Albot/Lindstedt. Lindstedts sista match på svensk mark? Sista match på touren någonsin? Han har ju knorrat om att det börjar bli dags att sluta. Han kommer inte in i 500-turneringarna nästa vecka och han kommer verkligen inte in i Paris. Så någon mer atp-match i år blir det inte. Nu tror jag inte han kommer lägga av, men ska han spela mer i år så blir det på challengertouren.

Krajinovic-Nishioka, där kommer det garanterat bli bra spel i alla fall. Otroligt duktiga bollare. Går det att bolla ut Nishioka den här veckan? Han har nte direkt sett osäker ut om man säger så. Krajinovic har inte de där ultimata vapnen, så han får ställa sig in på att slå väldigt många slag i duellerna för att vinna idag. Jag tror faktiskt att Nishioka vinner den matchen. Blir spännande att se om det kommer se ut som jag tror där Krajinovic i så fall står och bankar huvudet i väggen, det vill säga mot Nishiokas försvarsmur. Har ni inte sett Nishioka förut, kolla på hur snabb han är. Det är helt vansinnigt. Han är bra ute i hörnen, så att säga.

Carreno Busta-Querrey dagens bästa match rent kvalitetsmässigt. Den enda av kvartsfinalen som håller tillräckligt bra nivå för att vara en kvart på atp-touren. Aldrig mötts vilket är rätt otroligt. De har ändå hållit till några år på atp-touren och båda oftast varit på övre halvan. Frågan är hur mycket Querrey får på serven, och hur mycket utdelning Carreno Busta får på att han är så mycket bättre i spelet. Carreno Busta känns som den bättre spelaren, men det känns också som att Querrey borde kunna dra nytta av de ganska snabba förhållandena och att det spelstilsmässigt borde passa honom rätt bra att möta någon som Carreno Busta som hellre kontrar än själv för spelet.

Stebe hör givetvis inte hemma i kvarten. Han var inte så bra och förlorade set mot Otte i kvalet. Han lyckades otroligt nog förlora set mot Schnur i första omgången. Och han fick segern lite till skänks mot Ymer igår. Ibland vänder det och en spelare tar chansen när han fått en gratischans såhär men logiskt sett ska han vara chanslös mot Shapovalov. Otrolig chans Shapovalov får att ta sin första titel någonsin den här veckan förresten, trots att han egentligen inte är så bra just nu. Spelarna som är kvar på hans halva heter Stebe, Sugita och Tipsarevic. Han ska knappt kunna undvika att nå final där motståndet sen inte heller kommer vara särskilt starkt.

Tipsarevic-Sugita sist ut och det känns väl som att folk kanske kommer släntra hemåt för att se andra halvan av Idol istället för att se den matchen. Tycker det borde passa Tipsarevic väldigt bra. Sugita gör i princip ingenting utom att stå och kontra och Tipsarevic är mycket duktig på att sätta egen fart på bollen när han får tid på sig. 2-0 i inbördes möten för Tipsarevic och jag tror tredje raka kommer ikväll. Vilken grej egentligen om Tipsarevic skulle vinna sin sista turnering någonsin.

Dubbelmatcherna på Bana 1. Göransson och Lammons kommer vara totalt chanslösa. Den andra matchen jämn, och kvalitativ, men jag vet inte. Det är ju ingen som bryr sig om dubbel. Utom jag då. Kontinen/Roger Vasselin ska vara lite bättre men jämnt och som sagt, hög kvalité. Kontinen har vunnit Grand Slam-turneringar. Roger-Vasselin och Martin har varit i final i Grand Slam-turneringar, och Koolhof har i år varit i final i inte mindre än tre mastersturneringar. Rojer/Tecau som spelar först på Bana 1 har förresten vunnit två slams tillsammans, US Open och Wimbledon. Så det är dubbelspelarna som är dagens stjärnor så att säga. Inte så många av singelspelarna på centercourten som vunnit slams om man säger så. De har väl en semifinal tillsammans eller något åt det hållet.